Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че излизането на САЩ от

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че излизането на САЩ от
Коментари Харесай

Макрон: Излизането на САЩ от договора с Иран заплашва с война


Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че излизането на Съединени американски щати от контракта, подписан през 2015 година от водещите международни сили и Иран, може да докара до война.

„ Можем да отворим кутията на Пандора. Може да стартира война “, сподели той в изявление за немското издание „ Шпигел “.

„ Не мисля, че Доналд Тръмп желае война “, добави френският държавен глава.

През април, когато Тръмп и Макрон се срещнаха във Вашингтон, френският президент се опита да го убеди да не се отхвърля от този контракт. Подобна позиция споделят Германия, Англия и Организация на обединените нации. Русия също е срещу промени в съглашението.

Иранският президент Хасан Рохани изрично не приема преразглеждането на нуклеарната договорка и назовава сходни начинания противозаконни.
 Иран е подготвен за дейностите на Съединени американски щати, съобщи Рохани. Иран е подготвен за дейностите на Съединени американски щати, съобщи Рохани. / БГНЕС
Той предизвести, че Съединени американски щати ще съжаляват, в случай че преразгледат контракта и това ще се трансформира в историческа неточност. Рохани добави, че Иран има проект за деяние за всяко решение на Тръмп и даде обещание да предприеме ответни ограничения.

Стопанинът на Белия дом счита договорката за безумна и заплашва да я скапе, в случай че Конгресът и европейските съдружници до 12 май не приготвят промени в контракта и не създадат съществени отстъпки, които, съгласно Тръмп, не участват.

Американският президент даже заплаши Техеран да върне анулираните по-рано наказания. /Би Би Си
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР