Френският президент Еманюел Макрон обяви нови мерки, които ще бъдат

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви нови мерки, които ще бъдат
Коментари Харесай

Макрон обяви нови мерки за борба с кризата в здравеопазването

Френският президент Еманюел Макрон разгласи нови ограничения, които ще бъдат подхванати, с цел да се изведе страната от тежката здравна рецесия, като означи, че дълбоките промени " ще лишават десетилетия ".

" През идващите години ще живеем в обстановка, която ще се утежни от позиция на демографските индикатори в медицината... Решението за създаване на бъдещето е в съдействието сред административния и сестринския, медицинския и парамедицинския личен състав, както и сред града и болничното заведение ", съобщи Макрон, говорейки в болница във френската община Есон.

Той напомни, че лекарите не се образоват за една или две години, тъй че " ще са нужни десетилетия, с цел да се реализира дълбока смяна ".

Сред ограниченията, оповестени от президента, е нарастване на заплатите.

" Възнамеряваме да заплащаме по-добре на лекарите, които поставят непрекъснати грижи за пациентите, както и на тези, които поемат нови пациенти ", съобщи френският водач. Според него би трябвало да се усили и заплащането на тези, които желаят да образоват млади експерти.

Той също по този начин даде обещание, че броят на парамедиците, които понастоящем са 4000 във Франция, ще се усили до 10 000 до края на 2024 година

" Днес 6 милиона сънародници нямат личен общопрактикуващ доктор. До края на годината 600 000 пациенти с хронични болести ще могат да се възползват от услугите на подобен доктор ", сподели Макрон.

Френският президент прикани също за преразглеждане на организацията на работното време в лечебните заведения, както и за по-голяма автономност на службите за незабавна помощ във всяка болница.

Предишния ден хиляди здравни служащи демонстрираха в Париж с претенции за по-високи цени на съвещания на пациентите и по-добри условия на труд. През лятото в цяла Франция имаше демонстрации на здравни служащи с искане за по-високи заплати и повече личен състав, както и за изложение на неодобрение от политиката на управляващите в региона на опазването на здравето. Както синдикатите към този момент показаха, във Франция има рецесия в опазването на здравето и през последните три години здравните служащи се пробват да привлекат вниманието към ситуацията в държавните лечебни заведения и заведенията за здравни и обществени грижи.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР