Френският президент Еманюел Макрон обяви национален дебат за разширяване на

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви национален дебат за разширяване на
Коментари Харесай

Макрон обяви национален дебат за разширяване на възможностите за слагане край на живота

Френският президент Еманюел Макрон разгласи народен спор за разширение на опциите за слагане завършек на живота , в това число изследване на разновидността за легализиране на подпомаганото самоубийство, съобщи Асошиейтед прес.

Целта е следващата година да бъдат направени промени в тази област. Съгласно настоящето законодателство във Франция лекарите могат да поддържат с успокоителни лекарства пациенти, считани за нелечимо заболели, до настъпването на гибелта. За момента обаче подпомаганото самоубийство не е легализирано.

Макрон сподели в документално изказване, че орган, формиран от жители, ще работи по въпроса в идните месеци в съгласуваност със чиновници от опазването на здравето, а във френските райони се планува да бъдат проведени локални диспути. В същото време държавното управление ще организира разисквания с депутати от всички партии, с цел да откри най-широк консенсус.

При акцията си за преизбиране по-рано тази година Макрон даде обещание да стартира този спор, намеквайки, че персонално той поддържа узаконяването на подпомаганото от лекари самоубийство.

В момента в Европа евтаназията е легализирана в Нидерландия, Белгия, Люксембург и Испания при избрани условия. В Швейцария е разрешено подпомаганото самоубийство, при което пациентът самичък взема смъртоносна доза лекарства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР