Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски

...
Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Макрон и Зеленски заминават заедно за срещата на върха на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му сътрудник Володимир Зеленски ще летят дружно от Париж за срещата на върха на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз в Брюксел, оповестиха от Елисейския замък.

Двамата водачи ще излетят от Вилакубле, покрай Париж, към 08:30 ч. (07:30 ч. по Гринуич). Очаква се те да дойдат в Брюксел в 10:00 ч. (09:00 ч.).

Украинският президент, който е на изненадваща обиколка в Европа, напуща страната си за повторно от началото на съветската атака на 24 февруари 2022 година През декември той пътува до Вашингтон.

В сряда той посети Лондон, най-близкия си съдружник след Съединени американски щати във връзка с военната помощ, а по-късно в Париж, където вечеря в Елисейския замък с Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц.

Зеленски прикани водачите в двете столици да доставят изтребители " допустимо най-скоро ", с цел да отхвърлен съветската атака в страната му.

Макрон и Шолц дадоха обещание да продължат да поддържат Украйна, в това число и военно, " колкото е належащо " до " успеха ".

Докато беше в Париж, Макрон връчи на Зеленски " Орденът на Почетния легион " - най-високото отличие, което френският президент може да връчи на различен държавен глава. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР