Френският президент Еманюел Макрон и президентът на САЩ Джо Байдън

...
Френският президент Еманюел Макрон и президентът на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Макрон и Байдън ще поискат от Китай да ускори края на войната в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се договориха да ангажират Китай да форсира края на войната в Украйна, оповестиха от Елисейския замък в сряда. Двамата държавни глави са провели телефонен диалог преди визитата преди визитата на Макрон в Пекин тази седмица.

„ Двамата водачи означиха взаимната си подготвеност да ангажират Китай да форсира края на войната в Украйна и да взе участие в построяването на резистентен мир в района “, се споделя в изказване на канцеларията на Макрон.

От Елисейския замък обявиха, че Макрон и Байдън се надяват, че Китай може да способства за напъните за взаимност сред световния Север и световния Юг и да построи взаимна стратегия за климата и биоразнообразието.

Макрон е на посещаване в Китай от сряда до петък. Китайският президент Си Дзинпин възнамерява да организира диалози с него, с цел да очертае курса на двустранните връзки, заяви по-рано китайското външно министерство.

Визитата на Макрон в азиатската страна идва две седмици след визитата на китайския президент Си Дзинпин в Русия. Срещата на Си с Владимир Путин бе разчетена от анализаторите като сигнал, че Пекин ще поддържа Москва и ще оказва помощ дипломатически и стопански да компенсира срутва на Русия в интернационалните връзки. Успокоението бе, че директна военна помощ от Китай няма да има.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР