Френският президент Еманюел Макрон атакува държавите - членки на Европейския

...
Френският президент Еманюел Макрон атакува държавите - членки на Европейския
Коментари Харесай

Макрон атакува страните, които "ограбват" еврофондовете

Френският президент Еманюел Макрон нападна страните - членки на Европейския съюз, които " ограбват " еврофондовете, с цел да финансират нападателни данъчни политики, съобщи " Файненшъл таймс ". Изказването му е предизвестие към Унгария за метода, по който употребява бюджета на съюза.

Макрон изложи вижданията си за идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз, в който ще се изисква страните членки да извършват избрани критерии, в това число за данъчните политики, с цел да получават капиталова поддръжка.

Макрон не скри раздразнението си от някои източни страни, които подкопават главната концепция на еврофондовете, а точно да сближат стопански европейските райони, с цел да финансират понижаване на налозите.

" Това е плячкосване на фондовете ", уточни Макрон. " В идната многогодишна финансова рамка би трябвало да обвържем структурните и обществените фондове с постигането на аршин за обществена конвергентност ", добави президентът. " Мисля, че би трябвало да създадем това и за данъчните системи ", добави той.

Думите на Макрон бяха ориентирани главно към Унгария, която тази година вкара плосък налог от 9%, най-ниският в Европейски Съюз, като част от тактика за привличане на директни задгранични вложения.

Германия е един от няколкото чисти инвеститори в бюджета на Европейски Съюз, които се пробват да вкарат по-строги условия при договарянето идната година на финансовата рамка за 2021 - 2027 година, в това число условия за правовия ред и икономическите промени.

Подобни промени, провокирани от елементи от опасенията за демократичните и правни стандарти в Унгария и Полша, ще бъдат необятно дискутирани измежду страните членки на Европейски Съюз.

Включването на спомагателен данъчен аршин към тези условия ще бъде доста оспорвано не на последно място, тъй като бюджетът на Европейски Съюз и данъчната политика са области, изискващи единогласие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР