Френският премиер Жан Кастекс заяви, че заради Covid-19 към момента

...
Френският премиер Жан Кастекс заяви, че заради Covid-19 към момента
Коментари Харесай

Френският премиер: Сега няма условия за съживяване на плановете за пенсионна реформа

Френският министър председател Жан Кастекс съобщи, че поради Covid-19 все още няма условия за възкръсване на проектите на президента Еманюел Макрон за промяна на пенсионната система на Франция, съобщи Франс прес.

" Процесът не може да бъде възроден преди пандемията още веднъж да бъде под надзор и икономическото възобновяване да е задоволително устойчиво ", сподели Кастекс след държавно съвещание.

В неделя всекидневникът " Еко " заяви, че Макрон желае да прокара най-малко част от плануваните промени преди да изтече мандатът му през май идната година.

По-конкретно - да бъдат анулирани някои от опциите за ранно пенсиониране и да бъде въведен най-малък размер на пенсиите от 1000 евро на месец за всички, които са си плащали цялостни осигуровки през целия трудов стаж за най-малко минимална заплата.

Пенсионната промяна във Франция беше главното средство в проектите на Макрон да сътвори по-гъвкав пазар на труда и да понижи бюджетния недостиг. Това обаче срещна всеобща опозиция - транспортни стачки и митингите на жълтите жилетки в интервала преди пандемията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР