Френският премиер Едуар Филип предупреди днес, че изключително висока вълна

...
Френският премиер Едуар Филип предупреди днес, че изключително висока вълна
Коментари Харесай

Френският премиер предупреди за много висока вълна от зараза с Ковид-19 в страната

Френският министър председател Едуар Филип предизвести през днешния ден, че " извънредно висока вълна " на епидемията е връхлетяла Франция и предвижда, че " обстановката ще се утежни в идните дни ", съобщи Франс прес.

" Навлизаме в рецесия, която ще продължи, в една епидемиологична обстановка, която няма да се усъвършенства бързо. Трябва да издържим ", сподели Филип в миг, в който във Франция за 24 часа починаха в лечебни заведения 365 души, инфектирани с новия ковид. Премиерът насочи тези предизвестия след видеоконферентно съвещание с останалите министри.

" Трябва да бъдем извънредно мобилизирани ", настоя той и благодари на медиците, които са на първа линия в битката с епидемията.

Сред новите жертви на ковид има и момиче на 16-години, умряло в Париж, предава Българска телеграфна агенция.

Общият брой на жертвите във Франция от началото на епидемията към този момент възлиза на 1696.

Премиерът акцентира, че страната е изправена пред " тежка борба ". Той заяви, че на следващия ден дружно с министъра на опазването на здравето Оливие Веран ще отговорят детайлно на въпроси, свързани със тактиката за битка с епидемията, с наличността на маски и на диагностични проби.

Същевременно ръководителят на Федерацията на френските лечебни заведения Фредерик Валту предизвести, че до 48 часа лечебните заведения в и към Париж ще бъдат претъпкани със инфектирани. Той напомни, че се чака пикът на болестта във Франция да бъде доближат през април, съобщи Ройтерс.

Валту съобщи, че лечебните заведения в региона на Париж ще се нуждаят несъмнено от помощ, тъй като протичащото се в източната част на страната, където е първият огромен клъстър на болестта и където лечебните заведения са препълнени, ще се придвижи в столичния регион. Сега армията оказва помощ за прехвърлянето на някои пациенти от лечебни заведения в източната част на страната в лечебни заведения в други градове.

" Ще достигнем рамките на нашия потенциал след 24 или 48 часа. Нуждаем се от демонстрация на същинска взаимност сред регионите, сред лечебните заведения и при прехвърлянето на пациентите ", съобщи Валту, визирайки региона на Париж.

" Ако оставим лечебните заведения да се оправят сами, в случай че оставим всеки обиден регион да се оправя самичък, отиваме към злополука ", предизвести той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР