Френският полузащитник Дамиен Льо Талек заяви в интервю, че се

...
Френският полузащитник Дамиен Льо Талек заяви в интервю, че се
Коментари Харесай

Френски полузащитник иска да играе за Русия

Френският полузащитник Дамиен Льо Талек съобщи в изявление, че се надява да стане съветски жител в точния момент, с цел да играе страната по време на Евро 2020.

„ Преди няколко месеца стартирах процедурата по приемане на съветски паспорт. Би трябвало да е подготвен след няколко месеца “, показа 29-годишният футболист на Монпелие за съветския вестник „ Известия “.

"Една от спирките по време на професионалната му кариера беше Саранск в Русия, където прекара сезон и половина. Льо Талек е женен за рускиня, живее в къща в Москва и синът им има двойно френско-руско поданство ".

Той призна, че е огромен почитател на Русия и руснаците, както и на селекционера на националния тим Станислав Черчесов.

„ Обичам Русия, културата, народпсихологията. Ако треньорът има потребност от мен, един път щом се сдобия с паспорта, ще отвърна на повиквателната. Ще бъде огромна чест за мен да показва Русия. Когато получа паспорта си, се надявам треньорът да следи моите изяви “, добави той за „ Известия “.

Припомняме, че Русия разгласи, че ще апелира четиригодишната възбрана от УАДА, която може да попречва футболният отбор от присъединяване на Мондиала в Катар през 2022. Дамиен Льо Талек е по-малкият брат на някогашния състезател на Ливърпул Антони Льо Талек. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР