Френският нападател Оливие Жиру влезе в историята на Арсенал, като

...
Френският нападател Оливие Жиру влезе в историята на Арсенал, като
Коментари Харесай

Оливие Жиру отбеляза своя гол №100 за "Арсенал" при победа над БАТЕ

Френският нападател Оливие Жиру влезе в историята на " Арсенал ", като доближи броя от 100 гола за " артилеристите ". Той се разписа един път при триумфа с 4:2 над БАТЕ (Борисов) като посетител в Лига Европа. Победата на британския отбор не беше по никакъв начин лесна, откакто футболистите на Арсен Венгер позволиха доста неточности в отбрана и в случай че не бяха положителните изяви на вратаря Давид Оспина, можеха да се разминат с трите точки.

Тио Уолкът изведе " артилеристите " напред в 9-ата минута. Джак Уилшър центрира, вратарят Шербицки не се намеси добре и британският национал от метър вкара топката в мрежата. Отново Уолкът в 22-ата минута удвои задатъка на " Арсенал ", наказвайки нова неточност на стража на домакините.

Шербицки се опита да подаде на бранител на левия фланг, само че го направи доста неспокосано, сервирайки топката на Уолкът, а с диагонален шут нападателят вкара второто си попадение.

 Уолкът бележи втория гол в мача.
© Reuters

Уолкът бележи втория гол в мача.

Головото шоу на " Арсенал " продължи и три минути по-късно резултатът към този момент беше 3:0. Мертезакер отклони топката при един корнер, а от няколко метра другият централен бранител Роб Холдинг я вкара в мрежата.

Третото попадение значително успокои англичаните и те започнаха да работят много по-високомерно. Защитниците на " Арсенал " позволиха някои досадни неточности и демонстрираха липса на централизация във значимите моменти. Така в 28-ата минута се стигна до гол за БАТЕ, дело на Мирко Иванич. Той се разписа след подаване на Риос.

След подновяването на играта " Арсенал " получи дузпа, пристигнала след доста противоречиво присъждане на рефера Стефански. Шкодран Мустафи беше пернат в наказателното поле и съдията реши, че това е дузпа.

Оливие Жиру застана зад топката и с акуратен удар вкара за " артилеристите ". С този гол французинът стана едвам 19-ия състезател в историята на клуба стигнал броя от 100 попадения. От сегашния отбор на " Арсенал " със 107 към този момент е Уолкът.

Congratulations @_OlivierGiroud_ - we're all so proud of you
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР