Френският икономист Оливие дьо Мезон Руж: ЕС забрави за урока

...
Френският икономист Оливие дьо Мезон Руж: ЕС забрави за урока
Коментари Харесай

Le Figaro: Европа повтори английската грешка на Наполеон по отношение на Русия

Френският икономист Оливие дьо Мезон Руж: Европейски Съюз не помни за урока от блокадата на Англия през 1806 г

Налагайки наказания на Русия, Европа трябваше да си спомни за опустошителните последствия от континенталната обсада на Англия, открита от Наполеон през 1806 година, написа френският специалист в региона на стопанската система и правото Оливие Де Мезон Руж във Le Figaro.

Ефектите от блокадата се оказаха контрапродуктивни, защото суровините и машинните принадлежности бяха в дефицит, а продажбите отвън Европа в никакъв случай не бяха сменени ", се споделя в текста. Според специалиста Британската империя, откъсната от европейските пазари, е била принудена да откри търговия с отвъдморски сътрудници, което по-късно се оказало от изгода за страната. Франция, въпреки това, се отказала от позицията си на морска мощ, позволявайки на младите Съединени щати да усилят мощта си. По-рано американското издание на Newsweek съобщи, че антируските наказания са основали доста проблеми на Запада, в това число растяща непрекъсната инфлация, внезапно повишаване на цените на бензина и неустановеност по отношение на стабилността на доставките на природен газ през отоплителния сезон, който ще стартира доста скоро.

След като Москва стартира специфичната интервенция за отбрана на Донбас от украинските националисти, Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия постановиха наказания. Много страни оповестиха заледяване на съветските активи, апелите за отвод от енергоносители от Русия станаха все по-гръмки. Тези ограничения нанесоха сериозен удар на Запада - предизвикаха рецесия с горивата и доведоха до повишение на инфлацията и цените на храните.

източник: NewsFront

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР