Френските прокурори започнаха в четвъртък разследване на предполагаемото отравяне във

...
Френските прокурори започнаха в четвъртък разследване на предполагаемото отравяне във
Коментари Харесай

Франция разследва отравяне на руската журналистка Марина Овсяникова

Френските прокурори започнаха в четвъртък следствие на хипотетичното отравяне във Франция на съветската журналистка в заточение Марина Овсяникова , която, откакто Москва нахлу в Украйна предходната година, оповестява Агенция Франс Прес.

Журналистката, която в този момент живее във Франция, се почувствала зле, когато отворила вратата на жилището си в центъра на Париж и забелязала прахообразно вещество , съгласно източник, непосредствен до следствието, поискал анонимност.

Друг източник сподели, че журналистката е споделила на проверяващите, че е била отровена от руснаци и в дома ѝ са взети проби. Но трети източник добави, че " на този стадий " няма детайл, сочещ към отравяне.
 Осъдиха задочно съветската журналистка Марина Овсяникова
Осъдиха задочно съветската журналистка Марина Овсяникова

Тя бе приета за отговорна в разпространяване на погрешна информация за въоръжените сили на Руската федерация

Припомняме, че на 4 октомври  Басманният съд на Москва осъди задочно някогашния редактор на Първи канал на 8,5 години затвор . Тя бе приета за отговорна в разпространяване на погрешна информация за въоръжените сили на Руската федерация.

Освен наказването от 8 години и шест месеца в поправителна колония с общ режим, журналистката бе лишена и от правото да упражнява активност, обвързвана с администриране на уеб сайтове от електронни или осведомителни и телекомуникационни мрежи за период от четири години.

Според държавното обвиняване на 15 юли предходната година Овсяникова е в личния си обществен канал, съдържащи съзнателно погрешна информация за дейностите на съветските сили по време на специфичната военна интервенция в Украйна.

Овсянникова избяга от домакински арест през октомври 2022 година Местонахождението ѝ е незнайно. Тя е оповестена от управляващите в Русия за интернационално търсене.
 Руски съд сложи журналистката Марина Овсяникова под домакински арест
Руски съд сложи журналистката Марина Овсяникова под домакински арест

Тя бе упрекната в разпространяване на подправени вести за съветските въоръжени сили

Овсяникова попадна в заглавията, откакто изтича на снимачната площадка на " Время " на Първи канал с табела: ".

Тя беше арестувана за 14 часа и в последна сметка санкционирана с 30 000 рубли ($280) .

По-късно бе наета от немския Die Welt. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР