Френските опозиционни партийни лидери във вторник критикуваха президента Еманюел Макрон

...
Френските опозиционни партийни лидери във вторник критикуваха президента Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Френската опозиция критикува Макрон за думите му за изпращането на западни войски в Украйна

Френските опозиционни партийни водачи във вторник подлагаха на критика президента Еманюел Макрон за говоренето за опцията за изпращане на западни войски в помощ на Украйна, написа " Политико "

Макрон, който беше хазаин на в Париж в понеделник, сподели, че сега няма консенсус измежду водачите на Европейски Съюз за разполагане на войски на място, само че.

" Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да завоюва тази война ", сподели Макрон пред кореспонденти на конференция след срещата на върха.

Но думите му провокираха ответна реакция както от крайнодесни, по този начин и от крайнолеви партийни водачи.

" Не знам дали някой осъзнава сериозността на сходно изказване ", сподели Марин Льо Пен, водач на крайнодясното Национално придвижване . " Еманюел Макрон си играе на боен водач, само че той приказва с толкоз немарливост за живота на нашите деца. Залогът е мир или война в страната ни . "

Крайнолевият водач Жан-Люк Меланшон сподели, че изпращането на войски в Украйна ще ни " направи войнолюбци ".

" Войната против Русия би била полуда ", написа той в X, някогашен Twitter. " Тази войнствена словесна ескалация от една нуклеарна мощ против друга огромна нуклеарна мощ към този момент е безконтролен акт. Парламентът би трябвало да бъде осведомен и да каже не. Никаква война! Крайно време е да се контракти мир в Украйна с клаузи за взаимна сигурност! "

Докато Льо Пен се пробва да се дистанцира от съветския президент Владимир Путин, откогато стартира пълномащабното му навлизане в Украйна, нейната партия има дълга история на връзки с Русия, в това число посредством заеми, отпуснати от съветски банки. Меланшон също направи проруски мнения, преди Москва да стартира своята тотална война против Украйна. Неговата партия, " Непреклонена Франция ", се застъпва за излизане на Франция от НАТО.

Макрон сподели, че водачите на Европейски Съюз, събрали се в Париж, са разискали тематиката за изпращане на западни войски на фронта в Украйна по " доста свободен и пряк " метод, добавяйки, че " всичко е допустимо, в случай че е потребно ".

Припомняме, че, че  НАТО няма проекти да изпраща бойни елементи в Украйна

Столтенберг уточни, че съдружниците от НАТО дават невиждана поддръжка на Украйна. " Правим това от 2014 година и го вършим още повече след пълномащабната инвазия. Но няма проекти за бойни елементи на НАТО на място в Украйна ", безапелационен бе той.

, че изпращането на западни войски в Украйна ще докара до директен конфликт сред Русия и НАТО .

" Ако това се случи, ще би трябвало да приказваме не за възможност, а за наложителност на директен конфликт сред Русия и НАТО , " сподели Песков (цитиран от РИА Новости).

" Отбелязахме също, че има доста богата палитра от отзиви по този въпрос - в действителност няма консенсус. Редица страни, които участваха в това събитие, което се организира в Париж, поддържат много трезва оценка на евентуалните рискове от сходно деяние и евентуалните рискове от директно присъединяване в парещ спор, присъединяване към този момент на бойното поле. Това, несъмнено, безусловно не е в полза на тези страни - и изключително на жителите им, те би трябвало да го осъзнават ", сподели Дмитрий Песков.
 Фицо: Страни от НАТО обмислят изпращане на военни в Украйна
Фицо: Страни от НАТО обмислят изпращане на военни в Украйна

Словашкият министър председател вижда риск от ескалация на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР