Френските фермери, които протестират вече цяла седмица, блокираха магистрала А1

...
Френските фермери, които протестират вече цяла седмица, блокираха магистрала А1
Коментари Харесай

Френски фермери блокираха магистралата, която свързва Париж със Северна Европа

Френските фермери, които стачкуват към този момент цяла седмица, блокираха автомагистрала А1 - главния път, свързващ Париж със Северна Европа, който е и най-натовареният на континента.

Заради десетки трактори и бали със плява, сложени на пътната настилка, автомагистралата беше затворена за придвижване на две места, което сътвори съществени логистични затрудения.

По данни на Организацията на болшинството аграрни производители, единствено в четвъртък недоволните са наброявали 55 000 души.

Демонстрациите доближиха своята кулминационна точка точно на 25 януари, когато протестиращи вандализираха пространството пред няколко държавни институции и нахлуха в супермаркети.

В Ажен (Югозападна Франция) те изхвърляха гуми, пластмаса, кашони и тор пред градската гара и блокираха релсите, заставайки на тях.

До ескалация се стигна и пред постройката на Инспекцията по труда, където диво прасе беше провесено на дърво, заяви France 24.

Към този миг не са подхванати никакви полицейски деяние против стачкуващите с аргумента, че недоволните нито са нападали чиновници на реда, нито са предизвикали вреди върху самите обществени здания, съобщи френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен.

Днес следобяд се чака министър-председателят на Франция Габриел Атал, съпроводен от министъра на земеделието, да посети От Гарон (Югозападна Франция) и да предложи " съответни ограничения “ за потушаване на земеделския протест.

Това е първата сериозна рецесия, пред която е изправен след встъпването си в служба при започване на тази година.



Той ще би трябвало да задоволи настояванията на фермерите, които се разграничават според от земеделската им активност - птицевъдите, наранени от птичия грип предходната година, лозарите, чиито виновност се продават по-малко, производителите на биозеленчуци, отбягвани от французите, или огромни производители на зърнени култури.

Сред настояванията им са въвеждане на минимална цена на продуктите, погашение на от дълго време закъснели помощи и обезщетения и мораториум върху възбраната на пестицидите.

Някои от 140-те им претенции допускат промени в регламенти на европейско равнище.

Земеделски митинги бяха проведени и в Германия, Белгия, Полша и Швейцария през последните месеци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР