Френските депутати от долната камара на френския парламент дадоха зелена

...
Френските депутати от долната камара на френския парламент дадоха зелена
Коментари Харесай

Франция отива към въвеждане на приложението StopCovid - за следене на болни от коронавирус

Френските депутати от долната камара на френския парламент дадоха зелена светлина за потреблението на приложението StopCovid, съобщи БГНЕС. Приложението ще може да бъде изтегляно от този уикенд и ще предизвестява хората, които са били в контакт с човек, инфектиран с ковид.
Декларацията на държавното управление по отношение на приложението бе утвърдена с 338 гласа " за " и 215 " срещу ". Членовете на държавното управление настояха за значимостта на това приложение, предвид на новата фаза на намаляване на ограниченията, главните линии на която би трябвало да бъдат показани в от премиера Едуар Филип.
" Възможно е някои решения„ които ще бъдат признати, да разрешат на французите да открият още повече самостоятелни и групови свободи и затова да умножат обществените контакти - по тази причина ние имаме потребност да умножим инструментите ", акцентира министърът на опазването на здравето Оливие Веран.
Министърът на правораздаването Никол Белубе от своя страна настоя за " доброволния ", " анонимния " и " краткотрайния " темперамент на това приложение, като увери, че това не е " предлог за страната да се трансформира в държава-полицай, която управлява дейностите на нашите съграждани ".
Приложението за смарт телефон, което ще работи посредством bluetooth и няма да употребява геолокация, ще предизвестява своите консуматори, в случай че са били най-малко на метър и най-малко за петнайсет минути наоколо до човек, инфектиран с ковид.
Противниците на това приложение, измежду които са и Лигата за правата на индивида, виждат в него офанзива против неприкосновеността на персоналния живот и персоналните свободи. Те слагат под въпрос неговата успеваемост, базирайки се на броя на хората, които не имат смарт телефон или не желаят да изтеглят приложението.
Защитниците му настояват, че StopCovid е получил зелена светлина от Националната комисия за отбрана на данните (CNIL), която смята, че рекомендациите ѝ са спазени и че приложението дава опция за „ по-бързи и своевременни сигнали ".
Дебат, последван и от гласоподаване, е плануван за вечерта в Сената.
Още: " Бразилия за повторно с най-вече случаи на ковид на дневна база в света, в Южна Корея нещата се усложняват "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР