Френски жълти жилетки, недоволните от социалната и данъчната политика на

...
Френски жълти жилетки, недоволните от социалната и данъчната политика на
Коментари Харесай

Протестът на жълтите жилетки във Франция тази седмица е по-малоброен

Френски " жълти жилетки ", недоволните от обществената и данъчната политика на президента Еманюел Макрон, се събраха на седми подред съботен митинг, само че бяха много по-малобройни, съобщи Франс прес. Движението, почнало преди месец и половина, отслабна доста в последните две седмици.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Claude Paris
По данни на държавното управление предходната събота в митингите са се присъединили към 38 600 души, до момента в който седмица по-рано те бяха 66 000, а в първия ден на демонстрации - на 17 ноември - 282 000 души. Много от участниците в това национално придвижване, зародило вън от всякаква политическа или профсъюзна рамка, считат обаче, че намаляването на числеността им се дължи на коледните и новогодишните празници и предвиждат нови многолюдни митинги през януари макар отстъпките от страна на държавното управление.

Най-рано се събраха на митинг хората в Марсилия - към 900 души. В други градове " жълтите жилетки " избраха да не разкриват авансово плануваните акции, с цел да изненадат силите на реда. Мирни протестни прояви имаше от Марсилия на Средиземно море през Албервил в Алпите до Руан в Нормандия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР