Френската столица предприе необичайна стъпка, като провъзгласи целия град Киев

...
Френската столица предприе необичайна стъпка, като провъзгласи целия град Киев
Коментари Харесай

Кметицата на Париж провъзгласи Киев за почетен гражданин на френската столица

Френската столица предприе необикновена стъпка, като прогласи целия град Киев за собствен почетен жител, заяви кметицата на Париж Ан Идалго, представена от ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3046
" Ние присъдихме това звание на цялостен един град за първи път и по този метод Париж удостоверява другарството и поддръжката си за украинската столица, която в този момент се бори за независимост ", сподели Идалго.

" Ако Украйна е атакувана, то е тъй като се стреми към народна власт, желае да живее в мир и да върви по стъпките на Европа ", добави тя, представена от Франс прес.

Градският съвет на Париж реши също да даде един милион евро на асоциации и организации, които се грижат за украински бежанци, пристигнали в града.

На церемонията участва украинският дипломат във Франция Вадим Омелченко, който беше дълго приветстван.

Създадена през 2001 година, с купата " Почетен жител на град Париж " до момента са били удостоени към 30 персони, измежду които Далай лама и Нелсън Мандела, само че също и хумористичното списание " Шарли ебдо " през 2015 година, цялостната идея на биоразнообразието през 2016 година и противопожарната работа на Париж през 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР