Френската полиция използва сълзотворен газ, за да отблъсне протестиращи жълти

...
Френската полиция използва сълзотворен газ, за да отблъсне протестиращи жълти
Коментари Харесай

Полицията отблъсна със сълзотворен газ "жълтите жилетки" в Страсбург

Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да отблъсне протестиращи " жълти жилетки ", които се пробваха да доближат постройката на Европейския парламент в Страсбург по време на 25-ите следващи митинги против политиката на президента Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

Протестиращите излязоха още веднъж на улиците два дни откакто в отговор на митингите Макрон направи политически оферти, включващи данъчни облекчения на стойност към 5 милиарда евро.

Протестите започнаха през ноември поради повишението на цените на горивата, само че се трансфораха в протест против политици и държавно управление, което " жълтите жилетки " считат за откъснато от народа. Много от участниците в придвижването, което няма лидерска конструкция, обявиха, че предложенията на президента не са задоволителни и множеството от тях не са задоволително съответни.

Около 2000 протестиращи се събраха покрай европейските институции в Страсбург. Организаторите възнамеряваха да доближат постройката на Европейския парламент, месец преди изборите за евродепутати.

В Париж бяха арестувани 11 участници в митингите на " жълтите жилетки ". Заради митингите ограниченията за сигурност във френската столица са засилени.

В Париж протестиращи организираха " Медиен марш ", като минаха край постройките на френското държавно радио и телевизия. В Монпарнас край Париж към " жълтите жилетки " се причислиха и синдикати. Демонстрации имаше и в Тулуза и други градове на Франция. В Лион " жълти жилетки " се движиха постепенно по автомагистралата, което изнерви пътуващите.

По данни на френското вътрешно министерство в акциите на " жълтите жилетки " в цялата страна вземат участие 5500 души, в това число 2600 в Париж.

По БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР