Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен изрази вчера недоволство от

...
Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен изрази вчера недоволство от
Коментари Харесай

Льо Пен: Спирането на парите за партията ми ще я доведе до гибел

Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен изрази през вчерашния ден неодобрение от решението на френски съд да задържи заплащането на социална дотация за партията й "Националния общ брой " съобщи Асошиейтед прес. Според нея решението може да докара до "сигурна крах " за организацията.

В петък двама съдии са решили да задържат заплащане на стойност 2 милиона евро, равняващо се на близо половината от годишната дотация от 4,5 милиона евро. Средствата трябваше да бъдат изплатени в понеделник.

Съдиите взеха това решение на фона на следствие дали е имало корист със средства на Европейския парламент, платени за хипотетични фиктивни помощници на евродепутати, отбелязва Франс прес.

В погрешно потребление на сходни средства бяха упрекнати и политици от други френски партии, акцентира АП.

Льо Пен съобщи, че дотацията към този момент е била забавена с шест месеца и е била от жизненоважно значение, с цел да може "Националния общ брой " да покрие настоящите си разноски, изключително заплати и наеми. Според нея решението за прекъсването на заплащането се равнява на "желание да бъде очистване основната опозиционна партия ".

Льо Пен съобщи в отворено писмо до поддръжниците на партията си, че решението на съдиите е политически стимулирано. Тя добави, че партията има средства да действа единствено до края на август и съобщи, че довечера ще бъде основан уебсайт за финансовото й избавяне.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР