Френската компания PGA продължава да обслужва руски самолети, включително и

...
Френската компания PGA продължава да обслужва руски самолети, включително и
Коментари Харесай

Френска компания все още обслужва самолетите на Путин, Медведев и Шойгу

Френската компания PGA продължава да обслужва съветски самолети, в това число и тези на Владимир Путин, Дмитрий Медведев и Сергей Шойгу. 

Компанията е подразделение на американската група Astronics се занимава с авионика - летателни, навигационни и информационни електронни системи, които се инсталират на борда на аероплан.

" Жаждата за облага значи, че бизнесът в Русия продължава и след началото на войната. Парите текат свободно и всички са щастливи ", сподели някогашен топ изпълнителен шеф на дребната компанията пред вестник Le Parisien. 

Самолетите, които PGA обслужва са Ил-96 или Суперджет-100. Такива имат Дмитрий Медведев, Сергей Шойгу, Дмитрий Песков, и даже на самия Путин, както и Федералната работа за сигурност (ФСБ – наследника на КГБ). 



Въпреки че Европейски Съюз наложи строги наказания на авиационния бранш след съветската инвазия в Украйна, PGA от този момент е спечелила 4-5 милиона евро в Русия, което се равнява на оборудването на седем самолета, споделя някогашният топ управител на компанията, който продължава да е в курса на нейните действия с помощта на връзките си в професионалните среди. Специалистите на PGA освен правят отдалечена диагностика на системата, само че и доставят съставените елементи, нужни за нейната работа. Така през декември 2023 година Москва е направила поръчка за електронно съоръжение на стойност 1 милион евро. Според източника на вестника то би трябвало да бъде доставено тази година – " естествено скрито ".

За да заобиколи глобите, PGA изпраща комплекти с съоръжение - камери, кабели, електроника - до остаряла руска база покрай столицата на Армения Ереван, а оттова те се транспортират до Москва. Там, на военно летище в предградие на съветската столица, оборудването се конфигурира под отдалеченото наблюдаване на френските експерти, споделя някогашният топ управител на PGA. Това се удостоверява от тракери, които са прикрепени към товара.

PGA прави финансовите разплащания с съветските си клиенти през Дубай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР