Френската компания Малтери Суфле България започва строителството на нов завод

...
Френската компания Малтери Суфле България започва строителството на нов завод
Коментари Харесай

Водещ производител на малц инвестира 56 млн. евро в нов завод в Плевен

Френската компания " Малтери Суфле България " стартира строителството на нов цех за произвеждане на малц в Плевен. Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов ще даде старт на строителството на новия цех, оповестиха от отрасловото ведомство.

" Малтери Суфле България " е част от френската група InVivo, която е един от водещите производители на малц в света. Компанията има повече от 92 обекта в 38 страни, а в нея са заети над 14 500 души.

Подразделението за малц има произвеждане в 12 страни, а в България то развива своята активност посредством фабрики в Плевен и Хасково. Инвестиционният план, който следва да започва, е на стойност 56 милиона евро и цели удвояване на индустриалния потенциал на компанията до 60 000 тона малц годишно.
 В Плевен: Френската компания
В Плевен: Френска компания възнамерява да отвори нов цех, а друга влага €30 милиона в производството си

Франция като цяло е 9-ият търговски сътрудник на България.

Новият цех за малц ще размени двата сегашни български индустриални обекта, ситуирани на 240 км един от различен (в Плевен и Хасково), чийто общ индустриален потенциал не надвишава 30 000 тона. Освен удвояването на производството, новият цех, който се чака да бъде пуснат в употреба в края на 2024 година, ще дава отговор на най-новите стандарти за продуктивност, сигурност и спестовност на сила, написа районната медия. Очаква се инсталираният фотоволтаичен парк на площадката да създава 3,2 ГВтч, или да задоволява 40% от потребностите от електрическа енергия, намалявайки настоящия въглероден отпечатък с над 1700 тона излъчвания годишно.

" Когото един задграничен вложител уголемява производството, това демонстрира, че той прави една добра оценка за това, че мястото тук е уместно за уголемение на съществуващия инвестиция и демонстрира едно отношение на вложителя към икономическата среда ", разяснява кметът на Плевен Георг Спартански, представен от.
 Снимка 614282
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР