FreeClip - така се казват новите слушалки на Huawei и

...
FreeClip - така се казват новите слушалки на Huawei и
Коментари Харесай

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

FreeClip - по този начин се споделят новите слушалки на Huawei и може би най-хубавото съпоставяне, което ми попадна, е, че Huawei FreeClip са като произведение на Джеф Кунс - американския актуален актьор, прочут със своите животни от балони, създадени от неръждаема стомана.

Както подсказва думата “clip ” в името, на външен тип те наподобяват повече на някакъв вид пиерсинг и на аксесоар за ухото, в сравнение с аудио техника.

Дизайнът не е инцидентен – този модел попада в нова категория - така наречен open fit. Това значи, че до момента в който ги носите, не сте със запушени уши, а сте в синхрон със звуковата среда към вас. За всички, които не обичат да се изолират, или се уморяват от по-дълго носене на слушалките вид тапи, както е известното име на In-ear моделите, Huawei FreeClip са много добра опция.

FreeClip работят и iOS и с Android, имат лично приложение, от което следите равнището на батериите, настройвате звуковата картина съгласно желанията си и така нататък

 Huawei FreeClip

Още с първия контакт с FreeClip усещате качеството на материалите. Ако познавате продуктите на Huawei в областта на звука, знаете, че компанията има претенцията да влиза в полето на аудиофилията - преди няколко години Huawei направи колаборация за тапите си с френския бранд Devialett. Изненадата пристигна обаче в идващото потомство на, които до ден сегашен са най-хубавите слушалки на марката (и не само) - страховит тон и подробност. И съвършено шумоизолиране.

И въпреки всичко In-ear моделите не са за всеки. Спортуващите не се усещат сигурни с тях, тъй като постоянно падат и се губят. Доста от потребителите се изморяват, в случай че би трябвало да стоят с тях повече от няколко часа. Друга група хора носят слушалки, желаят хубаво качество на звука, само че не и да се изолират изцяло от близките.

И тук в този “син океан ” - в случай че не сте чели Стратегията наследник океан на Чан Ким и Рене Моборньо – преподаватели по стратегическо ръководство в INSEAD, ви я предлагаме - та в този наследник океан или по-точно поле, което няма доста конкуренция, идват FreeClip.



В достигането до дизайн, който работи по едно и също време в интерес на естетиката, акустиката, ръководството, стабилността и издръжливостта, са вложени три години. Правени са разбор и проби на слуха на над 10 000 души, описват от Huawei.

Така се стига до балонестата форма на никелово-титаниевите слушалки, направени от мемори сплав.

Другото забавно и най-много комфортно е, че двете слушалки са изцяло идентични и при слагане сами се дефинират като лява и дясна.

Всяка тежи едвам 5.6 грама и не натоварва даже при целодневно носене.

Звукът идва от акустично топче, което стои в кухината на ухото, само че без да навлиза в ушния канал и от така наречен Comfort Bean – малко по-голямо „ бобче “, което застава зад ухото, без да го пристиска. Помежду им има еластичен C-образен мост.

Качеството на звука се подсигурява от 10,8 мм. двоен магнитен драйвер и система за превръщане на звуковите талази, тъй че вие да чувате добре, а близките – нищо.



Слушалките стоят в овална кутия за зареждане, която е една концепция по-кръгла от тази на FreeBuds Pro 3. Много комфортна за въртене в ръката, с много прелестно отварящ и затварящ се похлупак.

Батерията на кейса устоя внушителните 36 часа, а на слушалките – до 8 часа непрекъснато носене, което си е един работен ден.

FreeClip са със IP54 отбрана от прахуляк, пот и вода.

Мостът сред двете елементи на слушалката служи и за управлението на интервенциите с жестове.

Налице е също система за обезвреждане на околния звук напразно при осъществяване на диалози.

Huawei FreeClip имат две съществени характерни преимущества, които ги вършат идеални за интензивно спортуващите – непоклатимост и сигурност. Фактът, че не навлизат в ушния канал, дава опция да се улавят задоволително от по-силните и внезапни шумове към вас, да вземем за пример от коли и клаксони. Самият C-Bridge Design ги прави постоянни даже при доста бурни придвижвания. На процедура е доста мъчно да загубите слушалка.

Изпробвахме ги и за спане в аероплан - оценката ни там е 10 от 10 за комфорт.

Разбира се от този вид слушалки не можете да чакат детайла на FreeBuds Pro 3, само че не си представяйте и някаква сплескана картина, която маже гласовете. Нищо сходно, FreeClips си остават във високата категория на положителния тон, който Huawei възпроизвежда. Може би са една концепция по-тихи и слушате на по-високи равнища от нормално, изключително подкасти.

Освен настройката по дифолт, можете да избирате сред три Sound резултата. Те по-скоро обаче изострят добре изразените високи честоти, лишават малко от динамичността или понижават вокалите в интерес на по-дебел бас. Тоест, гласуваме в употребява на фабричния баланс.

Общата съгласуваност е безпроблемна. Слушалките стопират и възобновяват възпроизвеждането на музика, щом ги свалите или поставите на ушите си.

Bluetooth връзката с iPhone е бърза и постоянна. Свързват се неотложно всякога, когато ги извадите от кутията за зареждане. Като можете да ги сдвоите и с повече от едно устройство.

FreeClip поддържат общоприетите SBC и AAC Bluetooth кодеци дружно с по-новия кодек LC3, който изисква съчетаем източник.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР