Фреди сам създава логото на групата Queen – самият той

...
Фреди сам създава логото на групата Queen – самият той
Коментари Харесай

Фреди Меркюри: блясък, четири октави и още хиляди неща

Фреди самичък основава логото на групата Queen – самият той има тапия по графичен дизайн от Ealing Art College. Животните са отпратка към зодиакалните знаци на членовете – лъвове за Джон и Роджър, рак за Браян и две деви за Фреди. Короната е отпратка към името на групата, а фениксът е " бранителят ".

Характерният му микрофон се появява инцидентно. В началните години на групата, по време на концерт стойката на микрофона се чупи. Вместо да я смени, Фреди продължава д я употребява и по-късно продължава да го употребява отсега нататък.

По време на едно от турнетата си в Съединени американски щати, Меркюри схваща, че сътрудникът му, Тони Бастин, се среща с различен мъж. ЗА да му отмъсти му заплаща полет до Съединени американски щати, казвайки му, че желае да го посети. Когато Тони идва, незабавно се среща с Фреди. Певецът го зарязва и го качва неотложно на идващия полет до Лондон. О, и резервира котката му Оскар. Това се споделя жанр!

Меркюри обожава котките. Когато е отвън дома си, се обажда по телефона и " приказва " с тях. Дори основава ария за една от обичаните си котки, Дилайла.

Написва Crazy Little Thing Called Love в банята. През 1979 година в Мюнхен, когато влиза, с цел да се освежи след дългото пътешестване. След като чува мелодията в главата си поръчва на асистента си да му донесе китара и по този начин е построен скелетът на един от шлагерите на групата.

Успява да вкара принцеса Даяна в лондонски гей клуб в средата на 80-те. Една вечер той, принцесата на Уелс и комикът Кени Еверет били дружно и принцесата споделила, че има предпочитание да разпусне някъде. Фреди и Кени имали проекти да посетят Royal Vauxhall Tavern, едно от най-престижните гей места в Лондон. Музикантът облякъл Лейди Ди във военно яке, очила " авиаторки " и кожена шапка. Никой не забелязал принцесата. Двамата прекарали към 20 минути в клуба.

Когато го питат какъв е смисълът на текста на " Бохемска рапсодия ", дава отговор, че няма смисъл – това е просто приятна композиция от думи.

" Бохемска рапсодия " оглавява класацията Англия в продължение на 9 седмици. Детронира я парчето на АББА Mamma Mia.

Играе на сцената дружно с Кралския балет на Англия. Въпреки, че са му нужни много подготовки най-после съумява. И печели аплодисментите даже на старата аудитория. Нещо,което даже Мик Джагър и Роб Стюарт не са правили.

Негово предпочитание е никой да не знае къде е заровен. В последните му дни за него се грижи Мари Остин. След гибелта си е кремиран. Две години по-късно Остин изнася урната от вкъщи си и до ден сегашен никой не знае къде се намира тя.

Previous Next Фреди Меркюри: искра, четири октави и още хиляди неща 5 септември, 2018 11:41 | от chronicle.bg | Личности

В цялостния смисъл на думата. Епитафията, която Браян Мей употребява за него е „ Lover of life, singer of songs “. Гигантският му гений и чудатост остават вечно в историята. Всичко това, в композиция с качествата на останалите членове на Queen прави групата една от най-популярните в международен мащаб. Това не се трансформира и до през днешния ден. Queen, The Beatles, ABBA, Pink Floyd, The Rolling Stones – групите, с които поколенията към момента порастват.

Роден е в Занзибар под името Фарох Булсара. Музикалният му диапазон обгръща четири октави – нещо, което единствено по себе си е феномен – подвига летвата за всички рокпевци.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР