Французите показват най-ниското ниво на доверие във ваксините в световен

...
Французите показват най-ниското ниво на доверие във ваксините в световен
Коментари Харесай

Проучване: Във Франция вярват най-малко във ваксините

Французите демонстрират най-ниското равнище на доверие във имунизациите в международен мащаб, съгласно най-голямото в света изследване за публичните настройки към здравето и науката, съобщи БГНЕС. То е поръчано от " Wellcome " – английска здравна благотворителна организация и осъществено от Gallup World Poll сред април и декември 2018 година.
Съгласно резултатите, една трета (33%) от французите не са съгласни, че имунизацията е безвредна. Франция е единствената страна, в която болшинството хора (55%) считат, че науката и технологиите ще понижат общия брой на наличните работни места, сочи изследването измежду 140 000 души в 144 страни.
Проучването откри, че хората, живеещи в страни с високи приходи, имат най-ниско доверие във имунизациите , което е резултат от възхода на антиваксър придвижването, поради което хората отхвърлят да имат вяра в изгодите от имунизациите или настояват, че потреблението на ваксини е рисково.
Около 169 милиона деца в световен мащаб са пропуснали жизненоважната първа доза от имунизацията против морбили сред 2010 и 2017 година, съгласно отчет на Организация на обединените нации, оповестен през април. Само в Съединени американски щати броят на случаите на заболяването тази година надвишава хиляда, съгласно последните публични данни.
" Мисля, че чакахме тази обща наклонност, тъй като сме виждали този песимизъм и угриженост от имунизациите, изключително в по-развитите страни. Но мисля, че степента на разликата е изненадваща и някои от тези цифри са в действителност поразителни ", съобщи Имран Хан, началник на социологическата организация, направила изследването.
В международен мащаб 79% от хората са съгласни, че имунизациите са безвредни, а 84% са декларирали, че ги считат за ефикасни .
От другата страна на спектъра в Бангладеш и Руанда има най-високо равнище на доверие във имунизациите, като съвсем 100% в двете страни са съгласни, че са безвредни, ефикасни и значими за децата.
Най-ниските равнища на доверие във връзка с имунизациите са в Западна Европа, където повече от една пета (22%) от хората не са съгласни, че имунизациите са безвредни. В Източна Европа този % е 17 на 100.
" Предполагам, че бихте могли да го наречете " резултата на блаженство. Ако погледнете тези страни в нашето изследване, които имат доста висока степен на доверие във имунизациите, места като Бангладеш и Египет, това са области, в които имате повече инфекциозни болести. Може би това, което виждате, е, че хората в тези страни могат да видят какво ще стане, в случай че не се имунизират ", сподели още Хан. Той добави, че това контрастира с по-развитите страни, където " в случай че не се ваксинирате, все по-малко евентуално е да уловите тази зараза и в случай че се болестите, може да не станете толкоз зле или да не умрете, тъй като ние имаме много положителни здравни системи. "
Франция е и единствената страна в изследването, където множеството хора имат вяра, че науката и технологиите ще понижат работните места. " Въпреки че са нужни доста повече проучвания, с цел да се разбере за какво това може да се случи, забавянето на френската стопанска система през последните няколко години може да бъде един от факторите, които способстват за това въодушевление ", се споделя в отчета.
Докладът също по този начин открива и световно разделяне на половете в равнището на самокритика на научните познания. В международен мащаб 49% от мъжете настояват, че знаят " някои неща " или " доста " за науката, спрямо 38% от дамите. Пропастта сред половете съществува даже когато мъжете и дамите регистрират равни равнища на научни достижения, най-широки в Северния европейски район.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР