Франция започна подготовката си за световното първенство в Русия с

...
Франция започна подготовката си за световното първенство в Русия с
Коментари Харесай

Жиру изравни Зидан при победа на Франция

Франция стартира подготовката си за международното състезание в Русия с победа с 2:0 над Република Ирландия. Контролната среща на " Стад дьо Франс " бе ръководена от българския арбитър Георги Кабаков.

Оливие Жиру се разписа след ъглов удар в 40-та минута и освен даде преднина на " петлите ", само че също по този начин се изравни със Зинедин Зидан в класацията за най-вече голове за националния тим. Той и именитият халф имат по 31 попадения и заемат четвърто място зад Давид Трезеге с 34, Мишел Платини с 41 и Тиери Анри с 51.

Дидие Дешан остави Антоан Гризман на пейката, а офанзивната тройка включваше Жиру, Набил Фекир и Килиан Мбапе. Решението на селекционера се оказа вярно, откакто в 40-та минута Фекир центрира от корнер и Жиру засече с глава, след което добави самичък избавената топка от Колин Дойл. Три минути по-късно неточност на ирландския пазач разреши на Фекир да повиши на 2:0 и в последна сметка срещата приключи при този резултат.

Французите, които ще играят с Австралия, Дания и Перу в група " С ", разрешиха на ирландците да насочат единствено един удар в очертанията на вратата. Това се случи в добавеното време, когато Стийв Манданда отрази шут Шон Уилямс.

Освен това, " петлите " вкараха два или повече гола в шести следващ мач.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР