Франция забранява популярен вид имплантант, който свързаха с поява на

...
Франция забранява популярен вид имплантант, който свързаха с поява на
Коментари Харесай

Франция забранява гръдни импланти заради опасност от рак

Франция не разрешава известен тип имплантант, който свързаха с поява на рядка форма на рак, оповестиха вестник Le Monde и френското публично радио, цитирайки писмо от здравните управляващи до производителите на имплантите.
В решение, което се назовава " историческо ", Националната организация за медицински и здравни артикули (ANSM) е уведомила производителите на 2 април за проектите си да забрани производството, дистрибуцията, вноса, износа, промоциите и слагането на текстурирани и полиуретанови гръдни имплантанти ", съобщи БГНЕС. ANSM, която от 2011 година изследва носителите на гръдните имплантанти, се чака публично да разгласи решението си през днешния ден (4 април).
В писмото, което Le Monde разгласява на своя уеб страница, организацията цитира " рядка, само че сериозна заплаха " от имплантите, които са свързани с появяването на анапластичен огромен клетъчен лимфом (BIA-ALCL) - рядка форма на рак.
През ноември ANSM заяви, че е записала 53 случая на BIA-ALCL измежду носителите на текстурирани гръдни импланти и предложени импланти с гладка повърхнина. Смята се, че повече от към 500 000 пациенти са носители на импланти с текстурирана повърхнина, сходна на велкро, която се залепва за тъканта на гърдата, с цел да се избегне измъкване от позицията.
Гръдните импланти се употребяват за " разхубавяване " на гърдата или за възстановителни цели след мастектомия при рак на гърдата.
Франция беше в центъра на огромен скандал, обвързван с имплантите през 2010 година, откакто се оказа, че производителят на известна марка импланти ги запълва с на ниска цена силиконов гел от промишлен клас, който е по-опасен за носещите го от медицинските силикони. Компанията Poly Implant Prothese (PIP) беше затворена и нейният създател Жан-Клод Мас беше наказан на четири години затвор за машинация.
В отчет от март 2017 година Американската администрация по храните и медикаментите откри, че при дамите с гръдни импланти има " доста невисок, само че повишаващ се риск " от развиване на анапластичен огромен клетъчен лимфом спрямо дамите, които нямат сходни импланти. От 359 случая на BIA-ALCL, докладвани в Съединени американски щати, 203 са открити при пациенти, носещи текстурирани импланти, спрямо 28 при носителите на гладки импланти, се споделя в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР