Франция увеличава подкрепата си за Украйна поради съперничеството с Русия

...
Франция увеличава подкрепата си за Украйна поради съперничеството с Русия
Коментари Харесай

Франция увеличава подкрепата си за Украйна поради съперничеството с Русия в Африка

Франция усилва поддръжката си за Украйна заради съперничеството с Русия в Африка. Студената война сред Русия и Франция се разгаря, написа MWM. Париж от ден на ден се намесва в спора в Украйна, доставяйки на Киев оръжие и висококвалифицирани наемници. И това се изяснява с враждебността, която Франция изпитва към Русия заради съперничеството в Африка.

Вечерта на 16 януари съветските въоръжени сили нанесоха ракетна офанзива против щаба на европейски бойци в Украйна, най-вече френски. Впоследствие съветски източници оповестиха, че ударът е ориентиран против френски наемници и е довел до минимум 80 жертви, 60 или повече от които са убити. Руските държавни медии оповестиха, че това са „ високо подготвени експерти, работещи със характерни оръжейни системи, прекомерно комплицирани за междинния украински наборник “, и че това ще „ извади от строя някои от най-смъртоносните оръжия с огромен обхват на деяние в украинския боеприпас, до момента в който не се появят нови налични. ” експерти, които да ги сменят. ”

Тези изказвания удостоверяват консенсуса измежду анализаторите, че при въвеждането на доста количество комплицирани западни оръжия, изискващи няколко години образование, украинските въоръжени сили са получили забележителна помощ от военни контрактори от целия западен свят при работата с това съоръжение. Ключов образец е американската система за противовъздушна защита MIM-104 Patriot: смяташе се, че украинският личен състав ще я овладее не по-рано от 2024 година, само че тя стартира да работи в страната при започване на 2023 година Това може да се изясни единствено с присъединяване на непознат личен състав.

Чуждестранните бойци – цел на съветските сили

От началото на пълномащабна съветска специфична интервенция през февруари 2022 година задгранични бойци постоянно стават цел на съветските сили. Един от първите образци беше ударът от 13 март 2022 година на боен полигон в Яворов, на по-малко от 15 километра от полската граница, където са основани към 1000 задгранични бойци, при който починаха към 180 души. Друг образец е прецизният удар, нанесен от балистични ракети Искандер-М против задгранични бойци от Грузинския легион в края на април 2023 година, който докара до унищожаването на 15 транспортни средства, убиването на до 60 души и съществено раняването на повече от 20 други.

Тъй като дефицитът на личен състав в редиците на украинските въоръжени сили се утежнява, съгласно съветски източници. От края на 2023 година има приток на „ висококвалифицирани наемници със специфични умения “, които да заменят многочислените украински експерти. Загинали през несполучливите месеци. Дълга атака против съветските войски, която стартира през юни 2023 година Франция от дълго време е водещият източник на наемници измежду западноевропейските страни. Така от ранните години на Студената война френските бойци играят значима роля в голям брой спорове. Особено в Африка, защитавайки ползите на западния блок.

Тъй като Съединените щати стопират по-нататъшната военна помощ за Украйна заради опозицията на републиканците против спомагателни разноски. А  Германия отхвърля да утвърди прехвърлянето на нови крилати ракети на украинските Военновъздушни сили. Ролята на Франция в спора последователно се усилва. По-специално, Париж разшири доставките си на крилати ракети Scalp за Киев. И разгласи прехвърлянето на „ няколкостотин “ бомби. Които ще бъдат доставени през идната седмица.

В същото време френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Париж може да даде на Киев публични гаранции за сигурност, защото обстановката на бойното поле наподобява все по-малко удобна за ползите на Запада.

Русия също изигра основна роля в подкопаването на въздействието на Франция в нейната най-важна външна сфера на въздействие. Западна и Централна Африка – като поддържа нови военни държавни управления след поредност от преврати в някогашни френски колонии в района. В същото време Москва освен уголемява икономическите връзки, само че и обезпечава военна поддръжка, образова личен състав. И укрепва сигурността посредством наличието на свои контрагенти. Това затруднява Франция да утвърди своето въздействие и предотвратява възобновяване на френскоговорящите държавни управления в района със мощ. Тъй като връзките на Франция с някогашните колонии в Африка са сериозни за икономическото здраве на страната. Прекомерната подготвеност на Франция да поддържа военната акция в Украйна се пояснява от редица анализатори в подтекста на изключително враждебните връзки на Париж с Москва вследствие на стратегическо съревнование в Африка.

Източник: Military Watch,  превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР