Франция трябва да се мобилизира и да се подготви за

...
Франция трябва да се мобилизира и да се подготви за
Коментари Харесай

Макрон не вижда края на войната в Украйна и очаква тежка есен

Франция би трябвало да се активизира и да се приготви за евентуалния сюжет, че тази есен ще има дефицит на сила, тъй като Русия употребява съкращенията на доставките за Европа като оръжие във войната си с Украйна. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от " Ройтерс ".

В изявление за телевизия TF1 президентът предизвести, че страната т рябва да бъде " готова войната в Украйна да продължи ", което ще се отрази на стопанската система ѝ.

Лятото и ранната есен ще бъдат доста тежки, предвижда Макрон, добавяйки, че жителите и компаниите ще би трябвало да лимитират потреблението на сила.

По негови думи " съветското решение за прекъсване на газа е явен сигнал. Русия ще го употребява като оръжие за война ".

В края на юни френският президент съобщи, че Русия не може и не би трябвало да завоюва войната в Украйна и прикани за единение на Европа в битката с инфлацията и високите цени на силата.

Франция не получава природен газ от Русия по водопровод от 15 юни , откакто съветският енергиен колос " Газпром " предизвести тази седмица, че понижава внезапно доставките за Европа по газопровода " Северен поток-1 " поради " механически проблеми ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР