Франция спря да предлага безплатни тестове за коронавирус за всички

...
Франция спря да предлага безплатни тестове за коронавирус за всички
Коментари Харесай

Франция спря безплатните тестове за коронавирус

Франция спря да предлага безвъзмездни проби за ковид за всички в границите на последните старания на държавното управление да подтикне отказалите се да се имунизират против вируса.

За приемане на здравен пропуск, който е нужен за достъп до кафенета, заведения за хранене, спортни уреди и места за забавление, като да вземем за пример кина, е нужен негативен тест, доказателство за възобновяване или цялостна имунизация, заяви Агенция Франс Прес.

Тестовете бяха безвъзмездни, до момента в който акцията за имунизиране във Франция се разпростра с цялостна мощ, само че държавното управление съобщи, че не ги преглежда като опция на имунизацията, откакто всеки искащ може елементарно да си направи инжекция.
свързани новини3808на 12.08.2021
Близо седемте милиона пълнолетни във Франция, които не са имунизирани или са имунизирани единствено отчасти, в този момент ще би трябвало да заплащат сред 22 и 44 евро за тест.

Тестовете ще останат безвъзмездни за хора с здравно наставление, които са имали неотдавнашен контакт със инфектиран човек, които неотдавна са имали позитивен тест или които са сертифицирани с нетърпимост към ваксини.

Освен че ще насърчи повече хора да се имунизират, мярката ще помогне на държавното управление да ограничи разноските за проби, които се чака да възлязат на 6,2 милиарда евро тази година, спрямо 2,2 милиарда евро през 2020 година

Този ход идва на фона на продължаващото закъснение на пандемията.

Четвъртата вълна на ковид наподобява е завършила, като френските случаи на COVID-19 са под равнището на паника от 50 нови седмични случая на 100 000 поданици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР