Франция ще увеличи с 1,5 милиард евро бюджета на министерството

...
Франция ще увеличи с 1,5 милиард евро бюджета на министерството
Коментари Харесай

Франция увеличава с 1,5 милиард евро бюджета на вътрешното министерство

Франция ще усили с 1,5 милиард евро бюджета на министерството на вътрешните работи, заяви президентът Еманюел Макрон, обявявайки промени в полицията и наказателните процедури.

Увеличението на бюджета за силите на реда е „ без казус “, съобщи Макрон, закривайки извършения народен спор за сигурността.

Той разгласи нови 500 милиона евро за увеличение на средствата на полицията, откакто през юли бяха оповестени 900 милиона, основно за съоръжение и вложения.

Макрон даде обещание за 10 години наличието на полицията в градовете да се удвои, като образованието на служителите на реда също ще се удължи.

На фона на митингите против полицейското принуждение президентът разгласи основаването на парламентарна инстанция за надзор над полицията. Мерките включват доста опростяване на наказателната процедура и опция за тъжби онлайн до две години. Реформите ще обиден даже детайли в полицейската униформа.

С взор към идващите президентски следващата година избори Макрон регистрира положителни резултати във връзка с сигурността: 36 осуетени атентата и понижаване на кражбите и обирите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР