Франция работи по алтернативни варианти за износ на украинско зърно

...
Франция работи по алтернативни варианти за износ на украинско зърно
Коментари Харесай

Франция търси алтернативни варианти за износ на украинско зърно през Румъния и Полша

Франция работи по различни разновидности за експорт на украинско зърно след решението на Русия да приключи присъединяване си в договорката за зърно. Това съобщи френският министър на земеделието и хранителния суверенитет Марк Фено в ефира на радио RMC.

" Работим на европейско равнище и съм провел редица диалози с сътрудниците си по този въпрос ", сподели Фено. „ Ако зърното не може да бъде изнесено по море, то може да бъде изнесено по суша. Президентът работи по този въпрос “, сподели той.

Като опция на морския маршрут се преглеждат благоприятни условия за експорт на зърно през Румъния и Полша, сподели той.

На 29 октомври съветското министерство на защитата заяви, че Русия прекратява присъединяване си в договорката за зърно след посочено от нея като „ терористичното нахлуване “ в Севастопол против корабите на

Черноморския флот и гражданските плавателни съдове, участващи в защитата на зърнения кулоар, осъществено с присъединяване на английски експерти. Според военното министерство Киев е направил терористична офанзива с присъединяване на девет безпилотни апарата и седем самостоятелни морски дрона. Всички те са били унищожени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР