Франция призова Европейската комисия да разгледа максимално бързо националните планове

...
Франция призова Европейската комисия да разгледа максимално бързо националните планове
Коментари Харесай

Франция и Германия представиха плановете си за възстановяване

Франция прикани Европейската комисия да прегледа оптимално бързо националните проекти за възобновяване от пандемията, които тази седмица внасят страните членки. Целта е желанията да станат съответна действителност за европейските жители на фона на възобновения напредък на Китай и Съединените щати. Страните от Съюза чакат средства от Европейския фонд за възобновяване на стойност 750 милиарда евро, обезпечени посредством издаване на общ дълг. Франция и Германия изложиха дружно визията си за предстоящите приходи.

Националните проекти за възобновяване би трябвало да бъдат утвърдени най-късно през юли, тъй че парите да бъдат отпуснати преди края на лятото, съобщи френският министър на финансите Брюно льо Мер. Европейският фонд от 750 милиарда беше контрактуван през юли предходната година.

" Изгубихме прекалено много време. Китай се върна към напредък, Съединените щати изживяват стопански взрив, Евросъюзът би трябвало да остане в конкуренцията ", съобщи Брюно льо Мер.

Когато Франция и Германия желаят нещо, Европа го може, означи Брюно льо Мер.

" Планът за възобновяване съгласно мен е прекосяване на Евросъюза към зрелостта. Зрялата възраст значи самостоятелност. Евросъюзът би трябвало да престане да зависи от външни сили и би трябвало да разчита на своите. Точно това вършим с Европейския проект за възобновяване. Франция чака 41 милиарда евро, Германия разчита на 28 милиарда ", добавя Брюно льо Мер.

" 90 % от средствата ще се насочат към дейности по климата и преход към цифрова стопанска система. Така немското държавно управление отива доста по-далече от амбициозните цели, сложени от Евросъюза ", съобщи Олаф Шолц - министър на финансите на Германия.

Брюксел планува 37 на 100 от парите да отидат за битка с климатичните промени и 20 на 100 за цифровизация.

" Благодарение на Европейския фонд всички страни от Съюза ще получат нужните средства за използване на амбициозни проекти за възобновяване. Това е решителна разлика от отговора на световната финансова рецесия преди 10 години ", съобщи Олаф Шолц.

Франция и Германия възнамеряват да положат основите на европейска облачна инфраструктура и да разширят европейските благоприятни условия за произвеждане на компютърни чипове от идващото потомство. Европейският фонд ще усили с две на 100 немския БВП и ще повиши базработицата с половин %, планува Берлин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР