Франция обяви спасителен план от 18 милиарда евро (19,4 млрд.

...
Франция обяви спасителен план от 18 милиарда евро (19,4 млрд.
Коментари Харесай

Французите ще почиват през лятото само в страната си

Франция разгласи избавителен проект от 18 милиарда евро (19,4 милиарда долара) за подкрепяне на туристическия бранш по време на епидемията от ковид, която докара до затваряне на хотелите и заведенията за хранене в една от най-посещаваните страни в света, осведоми Агенция Франс Прес.

Планът включва 1,3 милиарда евро директни вложения, както и обезпечени от държавното управление заеми и достъп до " взаимен фонд ", разгласи министър председателят Едуар Филип.
 Война за ваксини: Франция не приема Съединени американски щати първи да получат ваксина с финансов предлог
Война за ваксини: Франция не приема Съединени американски щати първи да получат ваксина с финансов предлог

140 международни водачи и специалисти подписаха отворено писмо за " национална ваксина "

" Каквото и да порази туризма, явно поразява сърцето на Франция " , означи министър-председателят и акцентира, че е значимо да се възроди бранш, който съставлява 8% от Брутният вътрешен продукт на Франция и наема 2 милиона служащи.

1,3 милиарда евро " ще генерират частни вложения " за обща директна инвестиция в бранша от 7 милиарда евро , сподели той.

По думите му намесата на държавното управление съставлява " ангажимент от повече от 18 милиарда евро обществено финансиране : това е невиждано, това е масирано, това е належащо ".
 Франция отваря някои плажове за лов на риба и плуване при обществено разграничаване
Франция отваря някои плажове за лов на риба и плуване при обществено разграничаване

Според здравните управляващи епидемията е прогресираща и към момента дейна

Миналата година Франция е приела 90 милиона задгранични туристи, заяви Филип, само че националната обсада за прекъсване разпространяването на ковид докара до затваряне на 95% от хотелите от средата на март.

Страната стартира деликатно да разхлабва рестриктивните мерки от понеделник, като разреши на хората да се върнат на работа, само че кафенетата, питейните заведения, заведенията за хранене, хотелите, огромните музеи и парковете остават затворени. Французите могат да пътуват в радиус 100 километра от домовете си.

Кафенетата и заведенията за хранене в " зелените зони " ще могат да отворят от 2 юни, заяви Филип.

Премиерът акцентира, че французите ще могат да пътуват за летните отпуски през юли и август, само че единствено в страната и отвъдморските департаменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР