Франция обмисля да изпрати още оръдия Сезар на Украйна, която

...
Франция обмисля да изпрати още оръдия Сезар на Украйна, която
Коментари Харесай

Париж обмисля изпращането на още оръдия в помощ на Украйна

Франция обмисля да изпрати още оръдия " Сезар " на Украйна, която към този момент повече от седем месеца се пробва да отблъсне съветската войска от територията си, заяви през вчерашния ден френският президент, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7409
" Работим по няколко претенции, с няколко страни от Европейския съюз, по-конкретно за нови оръдия " Сезар " ", сподели Макрон на конференция след първата среща на Европейската политическа общественост в Прага.

От началото на спора Франция е доставила на Украйна 18 монтиращи се върху камион 155-милиметрови оръдия " Сезар " с обхват до 40 км, а също противотанкови и противовъздушни ракети, бронетранспортьори, гориво, самостоятелно съоръжение и към 15 броя 155-милиметрови самоходни гаубици ТРФ1.

Сега Париж обмисля да достави на Киев още 6 до12 оръдия " Сезар " от поръчка, предопределена за Дания, заяви за Агенция Франс Прес осведомен източник.

Франция изследва също опцията да достави на Киев 20 бронирани машини " Бастион ".

Двадесет и седемте страни от Европейски Съюз ще обсъдят тези тематики през днешния ден на неофициална среща на върха на Европейски Съюз в Прага, сподели френският президент и добави, че ще заяви повече детайлности на конференция след срещата.

" Ще продължим да подкрепяме Украйна от финансова, филантропична и военна позиция. Тази помощ ще продължи да се показва в даване на съоръжение и образование, съгласно линията, която поддържаме от няколко месеца ", означи Макрон.

" Продължаваме да напредваме въз основа на отправените претенции и да се координираме доста тясно с членовете на Европейски Съюз, както и със страни, които не са част от съюза ", добави той, имайки поради Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР