Франция издаде указ, с който се забранява носенето на маски,

...
Франция издаде указ, с който се забранява носенето на маски,
Коментари Харесай

Франция забрани носенето на маски, ушити в домашни условия

Франция издаде декрет, с който се не разрешава носенето на маски, ушити в домашни условия, защото не оферират задоволителна отбрана от по-новите и по-заразни разновидности на COVID-19, съобщи английският "Гардиън ".
Министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че указът идва след рекомендации на здравните специалисти в страната.
„ Висшият съвет за публично здраве, както и аз, предлагаме французите да не носят домашно ушити маски “, сподели Веран.
Той добави, че рекомендацията важи и за промишлено направените маски от плат с по-ниски филтриращи качества, класифицирани като категория 2.
Препоръчва се носенето единствено три типа маски: хирургическа, FFP2 и маски от плат, направени по стандарти от категория 1.
Указът е подложен на критика от Френската академия по медицина, съгласно която липсват научни доказателства, че домашните маски не оферират задоволителна отбрана, в случай че се носят вярно.
Френските управляващи признаха, че новото разпореждане ще бъде мъчно за осъществяване.
Маски от категория 1 филтрират 95% от частиците с 3 микрометра, до момента в който тези от категория 2 - единствено 70%. Хирургичните маски филтрират 95%. FFP2 маските филтрират 94% от по-малко от 0.6-микрометрови.
Правителството споделя, че задачата на постановлението е да обезпечи „ по-добра самостоятелна отбрана, само че на първо място да усили груповата отбрана, като подсигурява, че най-много хора носят маска, която филтрира задоволително “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР