Франция избира президент - ниска избирателна активност и мълчание на

...
Франция избира президент - ниска избирателна активност и мълчание на
Коментари Харесай

Франция избира президент - ниска избирателна активност и мълчание на кандидатите

Франция избира президент - ниска изборна интензивност и безмълвие на претендентите.

В 8 часа локално време най-ранобудните французи се насочиха към изборните секции. Близо 49 милиона души имат право на глас и ще решат кой да ръководи страната в идващите 5 години. Но упованията са за рекордно ниска изборна интензивност. Смята се, че 28% от гласоподавателите въобще няма да пуснат бюлетина. В тази парижка секция по обяд искащи да гласоподават не липсват.

" Обявиха релативно ниско присъединяване, само че от 8 сутринта има поток от гласоподаватели и това е много изненадващо ", съобщи Арно Лоер, ръководител на секционна изборна комисия.

Очакванията са най-ниска да е интензивността измежду по-младите. И въпреки всичко - едни гласоподават, тъй като считат, че по този начин би трябвало. Други - не толкоз от благосклонност към даден претендент колкото, с цел да попречат на различен да завоюва.

В Брен, в централната част на страната, група мъже избраха първо да отидат за риба. А по-късно до секциите.

Сред първите кандидат-президенти, които гласоподаваха, беше кметът на Париж Ан Идалго. Тя обаче е на дъното на социологическите изследвания.

Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит гласоподаваха в град Льо Туке, където имат къща. След това президентското семейство се насочи към Елисейския замък в очакване на резултатите. Той, както и съвсем всички останали претенденти, избра да резервира безмълвие през днешния ден.



Единствената, която застана пред камерите на публицистите откакто гласоподава, беше крайнодясната Марин Льо Пен, която беше сбита и сподели само - спокойна съм.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР