Франция и Германия подписаха нов договор за приятелство в западния

...
Франция и Германия подписаха нов договор за приятелство в западния
Коментари Харесай

Франция и Германия подписаха договора за тясно сътрудничество

Франция и Германия подписаха нов контракт за другарство в западния немски град Аахен точно на 56-ата годишнина от сключването на Елисейския контракт.

Той е стъпка към основаването на европейска войска, съобщи немският канцлер Ангела Меркел. Тя добави, че това съглашение ще сътвори френско-германска обща военна просвета.

Меркел сподели още, че документът е нужен поради възходящия популизъм и шовинизъм. В речта си след подписването немският канцлер съобщи, че Франция и Германия търсят по-тясна политическа, икономическа и военна интеграция и че би трябвало да работят „ за взаимна военна индустрия”.

Френският президент Еманюел Макрон от своя страна съобщи, че тези, които разпространят неистини за договорката, стават съучастници на закононарушенията от предишното.

„ Тези, които азпространяват неистини нараняват тези хора, които се пробват да пазят, повтаряйки историята”, сподели Макрон.

Припомняме, че новият френско-германски контракт за другарство беше подложен на критика с претекста, че отива прекомерно надалеч, че няма задоволително капацитет и е по-скоро алегорична самодейност на двама отслабени водачи.

Документът обвързва двете страни за годишни междуправителствени срещи, наред с постоянните срещи, в които вземат участие по 50 депутати от всяка страна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР