Франция и Белгия размениха по една победа в първия ден

...
Франция и Белгия размениха по една победа в първия ден
Коментари Харесай

Франция и Белгия размениха по една победа в първия ден от финала за купа "Дейвис"

Франция и Белгия размениха по една победа в първия ден от финала на международното отборно състезание по тенис за мъже - купа " Дейвис ". Сблъсъкът на стадион " Метропол " в Лил стартира с безапелационни победи на първите ракети на двата тима - Жо-Вилдред Цонга и Давид Гофен.

В първата среща Гофен се наложи над Лука Пуи със 7:5, 6:3, 6:1 за два часа. Белгиецът изигра доста стабилен мач, като не даде нито една опция за пробив на противника. В същото време международният номер 7 имаше 11 шанса и осъществя пет от тях - една в първия, две във втория и две в третия сет.

" Той играеше доста добре при започване на мача, само че след първия пробив започнах да се усещам доста добре. Заиграх по-освободено и пропуснах доста малко топки ", съобщи Гофен. За него това беше 82-и дуел през сезона, което е връх в международния тур за 2017 година

Във втория мач за деня Цонга победи Стив Дарси с 6:3, 6:2, 6:1. Французинът имаше потребност от 106 минути, с цел да зарадва 25-те хиляди фенове на стадиона в Лил. Той също не даде нито една точка за проби на своя противник и се възползва при шест от своите 11 благоприятни условия.

 Цонга се оправи с лекост със Стив Дарси и изравни резултата
© Reuters

Цонга се оправи с лекост със Стив Дарси и изравни резултата

" Беше доста значимо да изравним резултата. Все още ни следва доста работа. Трябва да останем фокусирани върху нашата цел, която е купата, а освен успеха в един мач. Резултатът е 1:1 и всичко може да се случи ", разяснява Цонга.

Франция преследва своя девети трофей в шампионата, само че първи от 2001 година Те изгубиха последните си три участия в конфликта за купата - през 2002, 2010 и 2014 година Белгия пробва да завоюва купа " Дейвис " за пръв път в историята си при третия си край след 1904 и 2015 година

В събота ще се изиграе мача на двойки, който ще опълчи Ришар Гаске и Пиер-Юг Ербер против Рубен Бемелманс и Йорис де Лур.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР