Франция, Германия и Италия призоваха Европейския съюз да създаде специална

...
Франция, Германия и Италия призоваха Европейския съюз да създаде специална
Коментари Харесай

Франция, Германия и Италия подкрепят санкции срещу Хамас

Франция, Германия и Италия приканиха Европейския съюз да сътвори специфична скица за наказания против " Хамас ",  като външните министри на Европейски Съюз се срещнаха в понеделник, с цел да обмислят вероятните последващи стъпки в отговор на рецесията в Близкия изток, предава " Ройтерс ".

Сред вероятните ограничения за разискване на срещата са ограничения срещу финансите на " Хамас " и забрани за пътешестване за израелски заселници , виновни за насилието на Западния бряг.

В писмо до висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел външните министри на трите най-големи страни от блока обявиха, че е значимо Европейски Съюз да предприеме " всички нужни ограничения против терористичната група " Хамас " и нейните поддръжници ".

" Това допуска по-силен европейски ангажимент както за битка с инфраструктурата и финансовата поддръжка на " Хамас ", по този начин и за уединяване и делегитимиране на " Хамас " в интернационален проект, който по никакъв метод не съставлява палестинците или техните законни желания ", се споделя в писмото, забелязано от Ройтерс.

" Хамас " към този момент е включена в листата на Европейския съюз като терористична организация, което значи, че всички средства или активи, които има в Европейски Съюз, би трябвало да бъдат замразени.

От късото писмо не стана ясно в детайли по какъв начин глобите ще бъдат разширени или затегнати. Ако членовете на Европейски Съюз се съгласят по принцип, идната стъпка ще бъде специалистите да изготвят правна рамка , с цел да схванат кои лица или организации ще бъдат глобени.
 Европейски Съюз разгласи двама командири от
Европейски Съюз разгласи двама командири от " Хамас " за терористи

Това решение е част от отговора на Европейския съюз

Европейски Съюз съобщи в петък, че е добавил Мохамед Дейф, общоприет пълководец на военното крило на " Хамас ", и неговия заместител Маруан Иса към своя лист на терористите под наказания. Той също по този начин обмисля прибавянето на ръководителя на " Хамас " Газа Яхя Синвар към листата, съгласно дипломати.

В писмото се споделя, че обособена скица за наказания, ориентирана към " Хамас ", ще изпрати " мощно политическо обръщение " по отношение на уговорката на Европейски Съюз против " Хамас ".

Подобна скица беше една от редицата варианти, разказани в спорен документ от дипломатическата работа на Европейски Съюз.

Франция, Германия и Италия към този момент прокарват сходна скица зад кулисите, само че писмо от Катрин Колона от Франция, Аналена Бербок от Германия и Антонио Таяни от Италия усилва натиска върху други страни от Европейски Съюз да го поддържат.

Високопоставени чиновници на Европейски Съюз като Борел също показаха паника от възходящото принуждение от израелски заселници против палестинци в окупирания Западен бряг.

Документът допуска, че отговорът на Европейски Съюз може да включва забрани за пътешестване до Европейски Съюз за виновните и други наказания за нарушение на правата на индивида. Въпросът не беше упоменат в взаимното писмо до Борел, в което се приказва за " нашата взаимност с Израел ".
 Съединени американски щати постановат визови забрани на хора, забъркани в насилието в Западен бряг
Съединени американски щати постановат визови забрани на хора, забъркани в насилието в Западен бряг

В това число влизат лица, за които се счита, че са взели участие в подкопаването на мира, сигурността или стабилността на Западния бряг

Франция сподели предишния месец, че Европейски Съюз би трябвало да обмисли сходни ограничения, а Колона сподели пред кореспонденти в понеделник, че Париж обмисля вътрешни наказания против такива лица.

Говорител на белгийското държавно управление сподели, че Белгия ще се стреми да добави израелски заселници, упражняващи принуждение против палестинците, в осведомителната база данни на Шенгенската зона , с цел да им откаже влизане.

Дипломати споделиха, че ще бъде мъчно да се реализира нужното единогласие за забрани в целия Европейски Съюз, защото страни като Австрия, Чехия и Унгария са правилни съдружници на Израел.

Но някои допускат, че решение предходната седмица на Съединените щати, най-големият покровител на Израел, да стартират да постановат визови забрани на хора, участващи в принуждение на Западния бряг, може да насърчи страните от Европейски Съюз да подхващат сходни стъпки.
 Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати отива в Израел
Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати отива в Израел

Вече съвсем всяка седмица се вършат такива совалки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР