Франция е отчела средно по близо 90 000 нови случая

...
Франция е отчела средно по близо 90 000 нови случая
Коментари Харесай

Ковид инфекциите във Франция се увеличават на седмична база след облекчаването на здравните мерки

Франция е отчела приблизително по близо 90 000 нови случая на ковид през последните седем дни. Това е с 36 % повече спрямо миналата седмица, когато държавното управление в навечерието на президентските избори през април анулира по-голямата част от противоепидемичните ограничения, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31055
Вчера бяха регистрирани 81 283 новозаразени, с което среднодневният брой на новите инфекции на седмична база стана 89 002 дневно, в случай че единствено седмица по-рано беше малко над 60 000. Показателят заболеваемост на 100 000 души население също се повиши и доближи най-високите си стойности от 18 февруари.

Правителството на френския президент Еманюел Макрон, който след по-малко от три седмици ще се бори за преизбиране на президентски избори, които ще бъдат последвани и от парламентарни по-късно тази година, реши на 14 март да анулира множеството коронавирус рестрикции с аргумента, че се следят позитивни трендове в епидемиологичната конюнктура. Вече не е нужно да се носи маска на закрито като се изключи публичния превоз, лечебните заведения и другите здравни заведения. Отменено е и условието да се демонстрира уверение за имунизация при посещаване на обекти като питейни заведения и кина.

Броят на новите хоспитализации, които са основен индикатор, понижава с едвам 1,7 % на седмична база, което е най-бавният ритъм от началото на февруари. Това приказва за вероятен поврат в предходните трендове, отбелязва Ройтерс.

Новото нарастване на инфекциите е изключително осезаемо във френския източен район Елзас, една от зоните, които бяха най-тежко наранени при започване на пандемията. Там управляващите регистрират заболеваемост от над 1000 новозаразени на 100 000 души, добавя Българска телеграфна агенция.

В Германия новите случаи също се усилват през последните дни и доближиха нови рекордни нива - за последните седем дни са регистрирани приблизително по към 220 000 нови случая, демонстрират данните на Института " Роберт Кох ".  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР