Франция е готова, ако е необходимо, да изпрати няколкостотин френски

...
Франция е готова, ако е необходимо, да изпрати няколкостотин френски
Коментари Харесай

Франция е готова да изпрати няколкостотин войници в Румъния

Франция е подготвена, в случай че е належащо, да изпрати няколкостотин френски бойци в Румъния като част от вероятно разширение на задачата на НАТО. Това заяви френският министър на защитата Флоранс Парли по радио France Inter.

" Готови сме да разположим нашите военни в Румъния - страна, граничеща с Украйна - с решение на НАТО ", сподели Парли. " Става дума за няколкостотин бойци “, посочи тя.
Париж: Излизането на Франция от НАТО е безумство, това ще е подарък за Русия
Държавният секретар във френското външно министерство Клеман Бон съобщи, че излизането на Франция от НАТО ще стане подарък за Русия. &b...
Прочети повече
Ръководителят на френското министерство на защитата посети Букурещ в четвъртък, с цел да разиска този въпрос с румънските си сътрудници. „ В близко бъдеще би трябвало да има среща с членовете на НАТО по този въпрос “, добави Парли.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон разгласи готовността си да „ се ангажира с нови задачи като EFP (засилено присъствие) в Румъния, в случай че такова решение бъде взето в НАТО.

Същевременно Унгария отхвърли да бъдат разположени  спомагателни сили на НАТО на тяхна територия.

 
Стратегията за развиване на НАТО беше подкрепена от Франция и Германия
Германският и френският външни министри Хайко Маас и Жан-Ив Льо Дриан поддържаха дълготрайната тактика за развиване на НАТО, разработе...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР