Франк-Валтер Щайнмайер, който днес бе преизбран за президент на Германия,

...
Франк-Валтер Щайнмайер, който днес бе преизбран за президент на Германия,
Коментари Харесай

Преизбраният президент на Германия: Русия е отговорна за засиленото напрежение около Украйна

Франк-Валтер Щайнмайер, който през днешния ден бе избран отново за президент на Германия, сподели след вота, че Москва носи отговорността за риска от " война " в Европа, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Има огромен риск от боен спор, от война в Източна Европа и отговорност за това носи Русия, съобщи той.

В понеделник за Киев отпътува немският канцлер Олаф Шолц, който оттова ще отиде в Москва, с цел да се опита да реализира дипломатическо споразумяване на рецесията.

Междувременно източник от държавното управление разгласи за Ройтерс, че Германия не чака съответни резултати от срещата на канцлера Олаф Шолц с съветския президент Владимир Путин другата седмица, само че се надява да придобие по-добра визия какво той се надява да реализира със скупчването на военни по границата с Украйна.

Шолц ще отпътува за Москва във вторник за среща с Путин, скоро след френския президент Еманюел Макрон като част от поредицата дипломатически срещи за попречване на нова съветска офанзива против Украйна.

Според източника Шолц ясно ще съобщи на Путин, че западните сътрудници са единни в позицията си и всяка експанзия ще докара до налагане на " мъчителни и съществени " наказания против Русия.

" Той (Шолц) ще подчертае и че не просто сме подготвени за разговор, а настояваме за деескалация и отдръпване на струпаните войски, които биха могли да бъдат тълкувани само като опасност ", сподели източникът.

Междувременно немски бизнес водачи в Русия имат " огромни очаквания ", че визитата на канцлера в Москва ще докара до усмиряване на напрежението, съобщи ДПА.

" Конфликтът към Украйна несъмнено би трябвало да бъде решен по кротичък път и посредством дипломация ", сподели през днешния ден Райнер Зеле, президент на съветския клон на организацията Германски търговски камари в чужбина (АHK лат.букви). Зеле предизвести, че замразяването на взаимни стопански планове би основало " повече борба ". " Дори в най-мрачните моменти на Студената война немската стопанска система постоянно беше мост сред Германия и Съветския съюз ", сподели той.

Въпреки наложените от Европейски Съюз наказания поради спора в Украйна и свързани с пандемията ограничавания немски компании са вложили към 7,6 милиарда евро в Русия през последните пет години, оповестиха Германските търговски камари в чужбина.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР