Фойерверки, пиратки, бомбички и т.н. ще могат да се използват

...
Фойерверки, пиратки, бомбички и т.н. ще могат да се използват
Коментари Харесай

СО с добро, но неизпълнимо намерение: Бомбички и пиратки - само с позволение. Но кой ще го контролира?

Фойерверки, пиратки, бомбички и така нататък ще могат да се употребяват единствено на Нова година до 2.00 часа на 1 януари или след авансово подадена поръчка в Столична община. Разрешенията ще се разгласяват на страниците на районните кметства, стана ясно от брифинг на Столичната община. Новата разпоредба ще бъде препоръчана на публично разискване и следва да бъде призната в края на януари.

Според ръководителят на СОС Георги Георгиев с тази разпоредба на процедура ще се помогне на бебета, деца с аутизъм, домашни любимци и други, тъй като към този момент няма да има изненадващи гърмежи.

Забранява се да се употребяват такива средства в междублокови пространства, покрай детски градини, учебни заведения, лечебни заведения, домове за възрастни и така нататък Предвижда се за един адрес да се издава едно позволение за несъмнено време - не брачната половинка да получи за час, след това брачният партньор й за идващия и да стане военно състояние в квартала, изясни Георгиев.

Купуването на пиратки и бомбички не може да бъде контролирано от Столична община, а единствено потреблението им, посочи той. Глобите за физическо лице са от 500 до 2000 лева, за фирмени празненства с гърмежи - от 3000 до 10000 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР