Фотоконкурс Истории за миграцията с щастлив край отличи най-добрите фотоси

...
Фотоконкурс Истории за миграцията с щастлив край отличи най-добрите фотоси
Коментари Харесай

Фотоконкурс Истории за миграцията с щастлив край

Фотоконкурс " Истории за миграцията с благополучен край " отличи най-хубавите снимки и истории на сполучливо интегрирани мигранти в Българи. Изложбата се провежда от Обществен дарителски фонд за Варна и БНТ2 с поддръжка на Global Fund for Community Foundations

Темата на фотоконкурса е точно другарството и смисъла на солидарността, съпричастността и общуването, за осмисляне на общоевропейските полезности в подтекста на т.нар „ единение на многообразието ”.

В състезанието се включиха както професионални фотографи, по този начин и фенове, включително и мигранти.
Авторитетно жури с Председател Красимир Делчев и членове Емил Жупов и Реджеб Шабанов присъдиха Първа премия от Фотоконкурса „ Истории за миграцията с благополучен край “ на Александър Лазаров за фотографията „ Солидарен хляб-не война! “.

Тя споделя историята на инж. Али Каддур от Сирия, чийто път минава през разнообразни условия, само че го прави убеден, великодушен и признателен. Човек със „ обществена задача ”- припознал идеята за заслужен живот на младежите с увреждания от ЦСРИ ”Чайка ” и Дневен център „ Ривиера ” от гр.Варна. Али се включва в благотворителни акции, събития и с необятна усмивка протяга ръка за поддръжка.

Втората премия на журито се присъди на Пламен Михайлов за фотографията „ Да работиш това, което обичаш! “. Фотографията споделя за живота на Мохамед Елхаж от Ливан, който избира Варна за собствен дом, развива сполучлив бизнес и дава работа на още доста хора.

Третата премия в състезанието и специфичната премия на уредниците се присъди на Беуар Муса Ейса от Ирак за фотографията „ Караш ме да се усмихвам.. “

Тя споделя за 14 година Амина Тимори Биби, която идва преди две години в България дружно със фамилията си от Афганистан. Амина се грижи за своят по-малък брат Матин, който страда от аутизъм. Тя и сестрите и посещават българско учебно заведение. Мечтае един ден да стане доктор.

Фотоизложбата събра на едно място хора с разнообразни специалности и от разнообразни култури, само че вълнението, страстта и съпреживяното, ни демонстрираха че мостовете на другарството са по-силни от предрасъдъците. На церемонията по връчването на премиите участва госпожа Антония Йовчева –Директор на дирекция „ Култура и духовно развиване ” при Община Варна, която приветства участниците в състезанието, само че и поддържа концепцията за сполучливо пътешестване на фотоизложбата
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР