Фотоизложба във Велико Търново показва как българските училища в чужбина

...
Фотоизложба във Велико Търново показва как българските училища в чужбина
Коментари Харесай

Фотоизложба показва как българските училища в чужбина отбелязват 24 май

Фотоизложба във Велико Търново демонстрира по какъв начин българските учебни заведения в чужбина означават 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Как празнуват 24 май свои фотоси са изпратили 16 неделни български учебни заведения в Австралия, Съединени американски щати, Канада и Европа. Фотосите са подредени в галерия в центъра на Велико Търново, а самодейността е на съдружие „ Заедно към света “, уточни неговият ръководител писателят Андрей Петров:

„ Това е една къса разходка за една България, която към този момент е в целия свят със своята книжовност, език и просвета. И невидимите герои са българските учебни заведения зад граница и техните учители, които поставят неимоверни старания да пазят и да пазят българския език на всички места “.

Инициативата е подкрепена от дует „ Амфибия “ със запис на детската ария „ Дъга “.

„ Видяхме някаква причина, че желаеме да се запази този огън на любовта към българския език в дечицата отвън България “.

Във Велико Търново изложбата ще остане до 17 май. Тя е оповестена във Facebook страницата и в YouTube канала на съдружие „ Заедно към света “.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР