фото: pixabay.comСигналът за трагичния инцидент е подаден в спасителната служба

...
фото: pixabay.comСигналът за трагичния инцидент е подаден в спасителната служба
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на инцидента със скъсания лифт в Италия

фото: pixabay.com

Сигналът за трагичния случай е подаден в избавителната работа към 12:00 ч. локално време в неделния ден. Пристигналите на място планински спасители са открили, че кабината е силно деформирана. Тя е  паднала от към 20 метра  височина и  се е преобърнала няколко пъти .

Жертвите  на случая с въжен превоз в Италия  към този момент са 14  и броят им може да продължи да пораства, заяви Би Би Си.

Вчера от преминаващата край езерото Лаго Маджоре въжена линия се откъсна кабина с туристи и падна върху стръмен залесен скат. Хората са пътували  от курортното градче Стреза към връх Мотароне  в Алпите, провинция Пиемонт.

От планинската избавителна работа оповестиха, че  две потърпевши деца  - на 5 и на 9 години, са били изпратени с хеликоптер в болницата в Торино. По-късно 9-годишното е умряло от тежките контузии, получени при рухването. Другото дете е с голям брой фрактури, само че е в схващане. Наложила се е интервенция.

Точната причина за злополуката към този момент не е открита. Очевидци оповестяват, че металното въже, благодарение на което се придвижват кабините,  се е скъсало на към 300 метра от върха.

Лифтът от Стреза до връх Мотароне изкачва пасажерите до 1491 метра надморска височина. Пътуването продължава към 20 минути.  Кабините са с потенциал 40 души , само че към този момент не е ясно какъв брой хора е имало в авариралата кабина.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР