Форумът традиционно се провежда в Истанбулския технически университет и е

...
Форумът традиционно се провежда в Истанбулския технически университет и е
Коментари Харесай

Учени от Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с международен приз за изкуствен интелект

Форумът обичайно се организира в Истанбулския механически университет и е един от най-значимите за интелигентни и размити системи

Екип от български откриватели от Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ завоюваха премия за извънреден принос в региона на изкуствения разсъдък в границите на интернационалната научна конференция INFUS. Форумът обичайно се организира в Истанбулския механически университет и е един от най-значимите за интелигентни и размити системи. 

Българският екип беше отличен за отчет на тематика „ Обобщен мрежов модел с интуиционистични размити оценки на държанието на хуманоиден робот по време на навигационни задания “ с създатели доцент Симеон Рибагин, проф. Сотир Сотиров и акад. Красимир Атанасов. Призът се връчва в памет на проф. Лотфи А. Заде.

Основната задача на конференцията е разширението на съществуващите понятия на изкуствения разсъдък, посредством взаимни проучвания сред университети и интернационалните проучвателен институции. Форумът предизвиква интердисциплинарни проучвания и сливане на откривателите. Насочен е към основите и приложенията на интелигентни и размити системи, изчислителна просветеност и софт компютинг за приложни проучвания, които са в основата на изкуствения разсъдък.

Материалите от конференцията се разгласяват в сборника от Springer в поредицата „ Lecture Notes in Networks and Systems ” и се индексират със международните бази от данни Scopus и Web of Science.
Тази година в събитието участваха 186 научни отчети от над 360 учени, от 32 страни. Поканените лектори на INFUS 2023 бяха проф. Проф. Януш Кацшик, проф. Аджит Абрахам, проф. Висенс Тора, проф. Ирина Перфилиева и проф. Красимир Атанасов.

Тази година беше маркирано мощно българско наличие, като представителите на Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ бяха: акад. Красимир Атанасов, проф. Сотир Сотиров, доцент Симеон Рибагин, проф. Евдокия Сотирова, проф. Христо Бозов, доцент Веселина Бурева, доцент Величка Транева, доцент Стоян Транев, доцент Милен Тодоров, гл.ас. Павел Добрев, гл.ас. Бойко Миразчийски, гл.ас. Радовеста Стюърт, гл.ас. Гергана Аврамова, докторант Петър Петров. Представени бяха 11 доклада на настоящи тематики, свързани с използване на интелигентни принадлежности за разбор на здравни, медицински, онкологични, стопански данни, премерване на щастието, моделиране държанието на хуманоидни роботи и т.н.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР