Крайбрежието на Персийския залив на Флорида е нащрек, тъй като се формира тропическа депресия и се прогнозира да се превърне в ураган

...
ФОРТ ЛОДЕРДЕЙЛ, Флорида — Губернаторът Рон ДеСантис обяви извънредно положение
Коментари Харесай

ФОРТ ЛОДЕРДЕЙЛ, Флорида — Губернаторът Рон ДеСантис обяви извънредно положение за 33 окръга в събота, докато Флорида се подготвя за прогноза за тропическа депресия към брега на Персийския залив на щата и да се превърне в ураган.

Следващата наречена буря, която ще се образува, ще бъде Идалия.

Първо се очаква депресията да се превърне в тропическа буря в неделя, но се очаква да стане ураган в началото на следващата седмица, казаха синоптиците.

Тропическата депресия се е образувала малко след 16:00 ч. и шансовете продължават да се увеличават системата в Карибите да се засили в тропическа буря, според National Hurricane Център.

Бурята може да продължи да се засилва, когато достигне Персийския залив във вторник, каза Ник Кар, метеоролог от Националната метеорологична служба в Маями, потенциално достигайки силата на урагана, преди да достигне сушата.

Ще има „прозорец“, докато системата е в Персийския залив, което може да благоприятства нейното укрепване, каза Кар, но остава неясно колко силна може да стане.

„Може да придобие допълнителна сила преди в крайна сметка стига до сушата в САЩ, но е трудно да се предположи какъв ще бъде таванът в този момент,” каза Кар.

„Издаването на тази заповед днес гарантира, че общностите имат време да се подготвят за системата от бури, които биха могли има въздействия по крайбрежието на Персийския залив следващата седмица“, написа ДеСантис в X, известен преди като Twitter.

Извънредното положение в момента не включва окръзите Брауърд, Палм Бийч или Маями-Дейд.

< p>Но Южна Флорида може да започне да вижда поривисти ветрове, обилни валежи и опасни морски условия от понеделник и да продължи до четвъртък, според Националната метеорологична служба в Маями.

Бурята може също така да съвпадне с царските приливи и отливи в Южна Флорида следващия седмица, добавяйки към вече повишените приливи и правейки наводненията по-вероятни, каза Кар.

Тропическа депресия десет беше неподвижна към 17:00 часа. съветник, разположен на около 65 мили североизточно от Козумел, Мексико, с максимални постоянни ветрове от 30 mph. Очаква се малко движение до неделя, преди да започне бавно движение на север в понеделник.

„Предвижда се депресията да се засили през следващите няколко дни и може да се превърне в ураган над източната част на Мексиканския залив“, пишат синоптиците, „донасяне на потенциал от опасни бури, обилни валежи и силни ветрове до части от западния бряг на Флорида и Флоридската панделка до средата на следващата седмица.“

В 17:00 ч. Съботно предупреждение, центърът за ураганите каза, че центърът ще се премести в югоизточната част на Мексиканския залив до понеделник.

Прогнозираният път предвижда бурята да се извива на север към крайбрежието на Персийския залив на Флорида до вторник или сряда.

В сила е предупреждение за тропическа буря за полуостров Юкатан в Мексико от Тулум до Рио Лагартос, включително Козумел, докато наблюдението за тропическа буря е в сила за най-западната част на Куба, включително провинциите Пинар дел Рио и остров Младост.< /p>

Вероятни са проливни дъждове над западна Куба и полуостров Юкатан в Мексико, казаха синоптиците.

33-те окръга, включени в извънредното положение, са Алачуа, Бей, Калхун, Шарлот, Ситмс, Колумбия, ДеСото, Дикси, Франклин, Гадсдън, Гилкрист, Гълф, Хамилтън, Харди, Ернандо, Хилсбъро, Джеферсън, Лафайет, Лий, Леон, Леви, Либърти, Медисън, Манати, Марион, Паско, Пинелас, Полк, Сарасота, Съмтър, Suwannee, Taylor и Wakulla.

Националната метеорологична служба излезе с изявление в петък, препоръчвайки на жителите на Флорида да бъдат готови за накисване, което може да започне още този уикенд.

„Аз Насочих @KevinGuthrieFL и екипа за управление на извънредни ситуации на FL да се подготвят за потенциална тропическа система, която в момента се движи през полуостров Юкатан,” публикува губернатор Рон ДеСантис в четвъртък вечерта в X, платформата за социални медии, известна преди като Twitter. „Жителите трябва да останат бдителни и да се подготвят за възможни въздействия в началото на следващата седмица.“

В петък главният финансов директор на Флорида и щатският противопожарен служител Джими Патронис добави своя глас към предупрежденията, които трябва да бъдат подготвени, ако системата се засили.< /p>

„Както жителите на Флорида знаят добре, тропическите бури често са непредсказуеми и могат да се засилят бързо“, каза той в съобщение за новини. „Призовавам жителите на Флорида да се подготвят сега и да се вслушат в всички часове и предупреждения от държавни и местни служители. Ако се формира тропическа буря, тя може да стигне до сушата във вторник или сряда следващата седмица с потенциал да вали обилно количество дъжд, което може да доведе до наводнения.“

Напомнянията, които трябва да бъдат подготвени, идват точно когато държавата открива втората си „ваканция за данък върху продажбите“ за годината за доставки, свързани с урагани. Данъчната ваканция във Флорида за „готовност при бедствия“ започва в събота и продължава до 8 септември.

Междувременно Франклин се превърна в ураган в събота сутринта и може да се превърне в голям ураган в началото на следващата седмица. Очаква се бурята да се премести на запад от Бермудите в понеделник и вторник. Смущение на няколкостотин мили на изток-североизток от далечния източен Карибски регион може да се развие в тропическа депресия в началото на следващата седмица, докато тропическа вълна се очаква да се придвижи край западния бряг на Африка.

Националният ураган Центърът прогнозира „над нормалния“ сезон на ураганите през 2023 г. в резултат на продължаващите рекордно високи температури на морската повърхност, които продължават да се борят със смекчаващите ефекти на Ел Ниньо.

Докато температурите на морската повърхност остават високи за по-дълго от очакваното, ефектите от Ел Ниньо, които обикновено намаляват шансовете за ураган, се появяват по-бавно.

NHC, който работи към Националната администрация за океанска атмосфера, прогнозира 14 до 21 наименувани бури, включително шест до 11 урагана и два до пет големи урагана.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР