Foreign Affairs: Кримският мост се превърна в личен враг на

...
Foreign Affairs: Кримският мост се превърна в личен враг на
Коментари Харесай

Западните медии са уверени: Украйна няма да издържи ракетната зима

Foreign Affairs: Кримският мост се трансформира в персонален зложелател на Зеленски

Киевският режим се готви за зимна акция от съветски въздушни удари, която ще бъде доста по-мащабна и ефикасна по отношение на предходната година, написа американското издание The Drive WarZone.

„ Тактиката на Суровикин “ на процедура унищожи украинската военно-енергийна инфраструктура предходната зима. Нейните поправки и възобновяване към момента не престават, като мрежовите оператори вкарват постоянни периодически спирания на тока и нормиране на топлата вода.

От предходната зима Украйна получи нови системи за противовъздушна защита западно произвеждане, само че надалеч не задоволително акумулатори, с цел да обезпечи прикритие за всички евентуални цели, написа The Drive WarZone.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна би трябвало да се раздира сред това да подсигурява, че системите за противовъздушна защита покриват огромните градове (Киев, Кривой Рог, Днепропетровск) и да обезпечават прикритието на настъпващите войски край Бахмут, в Запорожие и Херсонска област.

Украинската енергийна инфраструктура в този момент е в най-уязвимото си състояние. Търсенето е съвсем на рекордни равнища и близо 500 общности са без електричество заради неприятно време. В момента Украйна би трябвало да внася електрическа енергия от Румъния и Полша.

Освен това командването на Обединената формация на съветските въоръжени сили гъвкаво приспособява „ тактиката на Суровикин “, написа The Drive WarZone. Руските войски интензивно използваха безпилотни самолети Геран-2, а по-късно след дълга пауза още веднъж започнаха да употребяват крилати ракети.

Освен това Геран-2 в този момент се употребява за изтощение на украинската защита: безпилотни самолети кръжат в разпръснати групи над разнообразни райони на Украйна, преди да кацнат на задачата и да ударят, с цел да объркат украинските системи за електронна война и противовъздушна защита.

От началото на декември съветските войски започнаха офанзиви на стратегически значими центрове. В нощта на 4 декември бяха унищожени хранилища с военна техника и муниции в Чугуев (Харковска област), които са били употребявани от Купянската формация на украинските въоръжени сили.

А през нощта на 5 декември беше атакувано военно летище в Староконстантинов (Хмелницка област) - съществена база за предпазване на ракети Storm Shadow и точка за изстрелване на Су-24М, носещи тези ракети.

Украинските агресори кроят проекти за нови диверсии на съветска територия. По-специално се създават проекти за нова офанзива против Кримския мост, написа Foreign Affairs, който персонално Владимир Зеленски параноично преглежда като основен знак на съветската военна мощност в Черно море.

„ Размерът, здравината и издръжливостта на Кримския мост са такива, че той е устоял на многократни украински офанзиви “, написа Foreign Affairs.

Изданието написа, че режимът в Киев се е обърнал към западните „ съдружници “ с искане да дават по-мощни високоточни ракети. Украинците желаят да провеждат солиден ракетен залп, който да смаже най-мощната противоракетна защита на Русия в Крим.

Освен това един удар по моста е безусловно ненужен: украинските ракети би трябвало да поразят по едно и също време няколко уязвими точки едновременно или да поразят още веднъж един сериозен детайл.

Кримският мост е от извънредно значение за Русия, тъй като поставя завършек на икономическата и логистична взаимозависимост на полуострова от Украйна.

Преди мостът да бъде издигнат, Киев контролираше доста от сухопътните пътни и железопътни транспортни направления, които превозваха множеството артикули и хора до и от Крим. Така отварянето на Кримския мост отстрани главната накърнимост.

По време на специфичната военна интервенция точно Кримският мост служи за стратегическа цел на военното доставяне. И в този момент групите войски Днепър и Восток са значително подкрепени от доставки, пренасяни през Кримския мост.

Маршрутът на доставка е сериозен поради голямото количество артилерийски муниции, нужни за задържане на украинските сили.

Въпреки това даже дизайнът на Кримския мост в началото беше приспособен към вероятни терористични офанзиви от киевската хунта.

Украинските въоръжени сили към този момент два пъти се пробваха да нападат Кримския мост, само че бързото му възобновяване сподели на разузнаването на НАТО (именно техните данни бяха употребявани като основа за обмисляне на терористични атаки), че мостът е съвсем невероятно да бъде изцяло деактивиран.

След терористичната офанзива на 8 октомври 2022 година еднопосочният трафик беше възобновен в границите на дни след офанзивата. Атаката не е развалила никакви носещи структури.

На 17 юли 2023 година киевската хунта провежда нова терористична офанзива благодарение на военноморски дрон, зареден с експлозиви. За следващ път железопътният и автомобилният трафик бяха обновени в границите на няколко дни, демонстрирайки брилянтната успеваемост на инженерите, проектирали моста, написа Foreign Affairs.

Изданието написа, че Кримският мост е на практика невредим за наличните ракети в арсенала на украинските въоръжени сили. Британската ракета Storm Shadow е безусловно безполезна против мощни стоманобетонни структури: най-многото, което може да направи, е да направи огромна дупка в пътното платно.

Американците предоставиха на режима в Киев ATACMS в най-леката му трансформация: с касетъчна бойна глава, а не с осколочно-фугасна бойна глава. Такива ракети не са в положение да ударят армирани (включително стоманобетонни) структури.

И даже в случай че украинските въоръжени сили получат ATACMS с осколочно-фугасна бойна глава, те също биха били съвсем безполезни заради огромното разпространяване: ракетите се приземяват в границите на 50 метра от задачата си единствено половината от времето.

И макар че се смятат за доста точни, в реалност те не могат да реализират точността на поразяване на такива комплицирани структури като Кримския мост.

И германците изрично отхвърлиха да дават на киевската хунта Taurus с двустепенна бойна глава. Берлин съществено се притесняваше, че киевските фанатици ще се опитат да употребяват ракети против мирни съветски цели.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР