Фонтанът в в нощта на 15-ти срещу 16-ти юни бе

...
Фонтанът в в нощта на 15-ти срещу 16-ти юни бе
Коментари Харесай

Емблематичен фонтан в Женева бе оцветен в цветовете на флаговете на САЩ и Русия

Фонтанът в в нощта на 15-ти против 16-ти юни бе осветлен в цветовете на държавните флагове на Русия и Съединени американски щати. Така, градът ще приветства срещата на върха на президентите Владимир Путин и Джо Байдън. Промишлената работа на Женева (SIG), която дава отговор за поддръжката на фонтана, съобщи, че Путин и Байдън ще " проведат дълго чакана среща на 16-ти юни ", което е знак за признаването на значимостта на града " като място за определяне на мир и разговор " , осведоми БГНЕС.
" SIG ще уважи това извънредно събитие, като освети падащото водно тяло през нощта в цветовете на американския и съветски знамена - в бяло, алено и синьо ", се споделя в изказването. Фонтанът ще е осветлен с тези цветове в двете нощи от 15-ти до 17-ти юни ”, гласи изказването. Говорителят на SIG Ан-Клод Щайнер съобщи пред ТАСС, че е добра традиция да се осветява женевският шадраван, който е международна забележителност, в цветовете на флагове по избрани значими мотиви, да вземем за пример в синьо в чест на Организация на обединените нации. " Осветяваме фонтана за забележителни дати и събития. Срещата на върха Русия-САЩ е значимо събитие за града ", добави тя. " Само мощен вятър може да наруши проектите ни ” , означи Щайнер. „ Когато е доста прохладно, фонтанът е изключен. Но дъждът не му пречи ".
 В Женева Байдън и Путин възобновяват разговора В Женева Байдън и Путин възобновяват разговора
Агенцията отбелязва, че това е първата среща на четири очи на двамата държавни глави, откогато през януари Байдън влезе в Белия дом.На ф...
Фонтанът в Женева е една от емблемите на града. Той радва жителите и гостите му от целия свят от 1891 година През 1951 година водният дирек доближава сегашната си височина от 140 метра . На изхода от дюзата скоростта на водната струята доближава 200 км/ч. Всяка секунда се изпомпват 500 литра вода. Фонтанът се вижда ясно от прозорците на мястото, в което ще се организира срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР